понеділок, лютого 8, 2021

Про це днями зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабінету Міністрів України.

Таким чином уряд прагне посилювати співпрацю та покращувати координацію з місцевими органами влади.

Проведення реформи з децентралізації та розвиток регіонів було одним з головних пріоритетів, які успішно вдалося реалізувати минулого року. Уряд затвердив зміни до Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій. і передбачив на 2021 рік на відповідні проекти 6 млрд грн.

«Ці кошти можна буде витратити на будівництво та реконструкцію соціальної інфраструктури. На придбання медичного обладнання або комунального транспорту. Кошти можна буде витрачати на проекти з енергоефективності та енергозбереження, на природоохоронні та екологічні проекти», — зазначив Денис Шмигаль.

Шістьом пацієнтам із ускладненнями психоневрологічного характеру після коронавірусу надають допомогу на базі КНП "Черкаський обласний психоневрологічний диспансер" ЧОР. Про це повідомляє Суспільне.

Людей із постковідним синдромом приймають у закладі протягом пандемії, розповів директор обласного психоневрологічного диспансеру Костянтин Гаркавий. Нині підготували десять ліжок, у разі потреби – готові їх кількість збільшити.

- Ми вирішили створити окремий центр, і сфокусувати свої зусилля, саме на цій групі людей. Загалом, за статистикою, серед тих, хто переніс ковідну інфекцію, приблизно 60, а то й 70 відсотків має певні проблеми з психологічним чи психічним здоров’ям, - розповідає очільник комунального закладу

За його словами, серед проблем, які люди можуть відчути після захворювання на ковід - подразливість, плаксивість, зміна настрою та порушення сну.

 За рейтингом Асоціації серцево-судинних хірургів України, Черкаський обласний кардіоцентр ЧОР посів 2  місце з хірургічного лікування ішемічної хвороби серця серед усіх кардіохірургічних клінік України та 3 місце з хірургічного лікування інфекційного ендокардиту. Також комунальний заклад піднявся з 11-го на 4-місце з хірургічного лікування патології грудної аорти. Про це повідомив лікар-хірург кардіоцентру Олег Журба. 
 

Для працівників державного сектору та посадових осіб місцевого самоврядування національна онлайн-платформа "Дія.Цифрова освіта" пропонує безплатні освітні серіали для розвитку цифрової грамотності з можливістю отримати сертифікат та кредити ЄКТС. Про це повідомляють у Міністерстві цифрової трансформації України.

Основи кібергігієни

Що отримають глядачі?

- знання базових принципів кібергігієни;

- типові алгоритми дій у разі виявлення інформаційних атак;

- правила поведінки в Інтернеті, які допоможуть не потрапити на гачок шахраїв;

- сертифікат, що засвідчує успішне проходження базового курсу з цифрової грамотності обсягом 0,33 кредиту ЄКТС.

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект № 3623 щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі. Відповідне рішення підтримали 265 народних депутатів України, передає кореспондент УНН.

Законопроектом передбачається:

— установити п’ятирічний перехідний період для включення до Державного реєстру відомостей з паперових трудових книжок про трудову діяльність працівника;

— внесення відомостей про трудову діяльність до Державного реєстру через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України у вигляді сканованих або оцифрованих копій здійснюється працівником і роботодавцем із обов’язковим накладенням кваліфікованого електронного підпису;

— після внесення відомостей про трудову діяльність працівника до Державного реєстру, роботодавець зобов’язаний видати оригінал паперової трудової книжки йому на руки під підпис;