п'ятниця, квітня 16, 2021

Волонтерський рух в Україні є справжнім феноменальним явищем світового масштабу. Український народ з 2014 року демонструє людству унікальний приклад – як консолідувати зусилля та допомогти громадянам-патріотам, які за покликом доброї волі, серця та священного обов'язку пішли на фронт захищати свою Державу, боронити землю від агресора.

Днями перший заступник голови обласної ради Роман Сущенко разом з депутатками обласної та Черкаської районної рад згідно з розпорядженням голови обласної ради Анатолія Підгорного вручили Почесні грамоти Черкаської обласної ради волонтерам, які впродовж семи років російської агресії допомагали і  допомагають українським захисникам, а при потребі і надалі допомагатимуть їм.

14 квітня 2021 року Уряд затвердив Положення про Єдину інформаційну систему соціальної сфери, що є важливим кроком на шляху практичної реалізації Стратегії цифрової трансформації соціальної сфери. Про це повідомляється на офіційному сайті Мінсоцполітики.

Положення про систему окреслює всі аспекти створення та функціонування єдиного інформаційного середовища у соціальній сфері.

Зокрема, визначено структуру, функціонал та джерела наповнення відомостями та даними системи, регламентовано порядок її адміністрування, інформаційної взаємодії з іншими державними інформаційними системами та реєстрами. Врегульовано питання захисту інформації, насамперед, персональних даних, а також питання захисту інтересів держави в процесі створення та функціонування системи.

Таким чином створюється належне правове підґрунтя для забезпечення процесу цифровізації соціальної сфери.

Основними напрямами впровадження Єдиної інформаційної системи соціальної сфери є: