четвер, травня 13, 2021

Згідно з даними Міністерства охорони здоров’я, станом на 13 травня у Черкаській області, як і в Україні загалом, діють карантинні обмеження жовтої зони, які триватимуть до 30 червня 2021 р.

Зокрема, заборонено:

- відвідування установ соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку, крім тих, що надають послуги кризово;

- діяльність хостелів; 

- робота після 24:00 до 7:00 розважальних закладів (нічних клубів), закладів громадського харчування (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень та замовлень на винос;

- проведення масових заходів всередині закладів громадського харчування для 20 і більше осіб;

Обмеження зеленої зони зберігаються.

Голова обласної ради Анатолій Підгорний взяв участь у Консультативній раді з питань місцевого самоврядування при Верховній Раді України.

Під час засідання обговорювалися актуальні питання діяльності органів місцевого самоврядування. У роботі Консультативної ради брали участь: голова Верховної Ради Дмитро Разумков, його заступники, представники Кабінету Міністрів та Офісу Президента України, народні депутати й очільники комітетів, голови територіальних громад районних та обласних рад, а також очільники Асоціацій органів місцевого самоврядування.

- Для Парламенту важливим залишається питання завершення реформи децентралізації. У цьому випадку мають бути ухвалені зміни до Конституції,  - зауважив голова Верховної ради Дмитро Разумков.