середа, березня 1, 2023

Депутати під час засідання постійної комісії з питань охорони здоров'я підтримали проєкт рішення про припинення юридичної особи КП "Центральна районна аптека №5".

Підставою для підготовки відповідного проєкту був лист підприємства з проханням реорганізації, адже за час воєнного стану вони опинилися у скрутному фінансовому становищі. Зокрема, кредиторська заборгованість підприємства за товари, послуги складала 736,3 тис. грн, дебіторська - 52,5 тис. грн.

Щоб уникнути банкрутства підприємство приєднають до КП "Фармація". Така реорганізація сприятиме розширенню ринку збуту в адмінмежах Черкаського району за рахунок аптечної мережі Підприємства.

Остаточне рішення ухвалять депутати під час сесійного засідання.

Під час засідання постійної комісії з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення депутати підтримали проєкт рішення про схвалення меморандуму про співпрацю між одним із медзакладів Черкащини та благодійним фондом. В межах цієї співпраці плануються створення реабілітаційного відділення для поранених військових на 30 ліжок.

Щоб забезпечити умови меморандуму депутати підтримали також проєкт рішення про надання згоди на ремонт приміщення під це реабілітаційне відділення.

Зазначені проєкти рішень також розглянуть обласні обранці під час сесійного засідання.

Під час засідання профільної комісії депутати підтримали проєкт рішення про перейменування КНП "Черкаський обласний онкологічний диспансер Черкаської обласної ради" на КНП "Клінічний центр онкології, гематології, трансплантології та паліативної допомоги Черкаської обласної ради". Рішення набере чинності після затвердження його в сесійній залі.

Назву закладу хочуть змінити, аби вона відповідала всьому спектру послуг, які надає диспансер, а також відповідно до нового етапу медичної реформи.