понеділок, квітня 1, 2019

Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України та Приватбанк уклали договір щодо запуску «теплих кредитів» у цьому році. Відтепер ОСББ можуть звертатися за співфінансуванням на енергоефективні заходи до трьох банків: Приватбанку, а також Укргазбанку, Ощадбанку.

Чим більше банків-учасників програми, тим більше можливостей для усіх охочих скористатися програмою.

Як показує практика, конкуренція між банками позитивно вплинула на спрощення умов кредитування та зменшення відсоткової ставки.

У Держенергоефективності нагадують, що за умовами програми ОСББ отримують із держбюджету відшкодування від 40%  до 70% частини суми «теплого кредиту».

Додаткові компенсації надає місцева влада. На сьогодні діють 72 місцеві програми здешевлення «теплих кредитів» для ОСББ.

Діти віком до десяти років на гуртках формують системне мислення, вміння бачити зв’язок технічної творчості з предметами шкільного курсу, опановують елементарні відомості з математики, природознавства, фізики, розкривають питання історії, мистецтва та суспільствознавства.

Щорічно кращі гуртківці беруть участь в обласному конкурсі-змаганні учнів молодшого шкільного віку з початкового технічного моделювання.

29-30 березня 2019 року на базі комунального закладу «Черкаський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді Черкаської обласної ради» проведено обласний конкурс-змагання учнів молодшого шкільного віку з початкового технічного моделювання.

На дводенні змагання прибули десять команд з Кам’янського, Тальнівського, Черкаського, Христинівського районів та міст Умань, Шпола, Ватутіне і Черкаси.

 

Чіткий розподіл повноважень між органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, прозорий і сталий розподіл податкових ресурсів між державним та місцевими бюджетами та запровадження державного контролю за законністю рішень органів та посадових осіб місцевого самоврядування мають стати ключовими положеннями у новій Стратегії регіонального розвитку.

Саме такі ключові пропозиції надала Українська асоціація районних та обласних рад до Державної стратегії регіонального розвитку на період до 2027 року.

На переконання експертів УАРОР, пріоритетами державної регіональної політики для України є:

У Черкасах проведено обласний етап XIII Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв. Участь у заході, який традиційно відбувся на базі Черкаського обласного центру роботи з обдарованими дітьми Черкаської обласної ради, взяли 11 команд з усієї Черкащини.

На початку заходу привітали школярів директор Людмила Давиденко, перший заступник начальника Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Рутенко та спеціаліст відділу інклюзивної, позашкільної освіти та виховної роботи управління освіти Черкаської державної адміністрації Галина Малород.

Протягом роботи Зльоту юні лісівники демонстрували виставки лісівничих досягнень, презентували свої здобутки, захищали науково-дослідницькі роботи команд  у галузі лісового господарства.

Під головуванням Світлани Лещенко відбулося засідання чергової сесії Маньківської районної ради сьомого скликання. У роботі сесії взяли участь голова райдержадміністрації Василь Клименко, заступники голови райдержадміністрації, сільські та селищні голови, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, підприємств, установ, організацій району, представники засобів масової інформації.

На початку присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять про загиблих земляків, військовослужбовців та цивільних громадян, які загинули під час бойових дій на сході України, захищаючи цілісність та незалежність нашої держави.

Після цього депутати перейшли до розгляду питань порядку денного. Попередньо всі питання були детально розглянуті на засіданні президії та постійних комісій районної ради, тому з усіх питань депутати були одностайними в прийнятті рішень.