середа, квітня 10, 2019

10 квітня голова районної ради Валентина Алєксєєвець спільно з головою райдержадміністрації Володимиром Клименком вручили головним лікарям первинної та вторинної ланки медицини району ключі від новеньких автомобілів підвищеної прохідності «Chevrolet Niva», які за підтримки депутатів Чигиринської районної ради було придбано для потреб жителів району.

Транспорт дозволить охопити територію обслуговування медичних закладів, виїжджати до пацієнтів, проводити прийоми та консультувати в тому числі й тих, хто не може самостійно дістатись до найближчого ФАПу чи амбулаторії.

Як повідомляють у прес-службі Держгеокадастру, одне із завдань органів місцевого самоврядування в земельній сфері – це внесення відомостей про межі населених пунктів до Державного земельного кадастру.

Головне управління Держгеокадастру у Черкаській області неодноразово зверталося до органів місцевого самоврядування передбачити кошти у місцевих бюджетах на виконання цієї роботи – встановлення меж населених пунктів.

Окрім вимог законодавства, актуальність цієї роботи зумовлють і процеси щодо реформування місцевого самоврядування, децентралізації та об’єднання територіальних громад.

Однак на сьогодні з 855 населених пунктів Черкащини встановлено межі лише у ста трьох, а внесено до Державного земельного кадастру відомості про межі 87 населених пунктів. Отож на території Черкаської області потребують установлення меж ще 752 населені пункти.

Нещодавно за підтримки Черкаського Центру розвитку місцевого самоврядування, спільно із представниками туристичної агенції «КИЙАВІА» і Всеукраїнської Федерації роботодавців України у сфері туризму, яку представляли Тетяна Тимошенко і Павло Бабенко, провели серію зустрічей із керівництвом п’яти об’єднаних територіальних громад Корсунь-Шевченківського району, відділу культури райдержадміністрації і підприємцями Корсунщини. Особливо цінною була участь власників зелених садиб.

Організовані зустрічі дозволили не лише формувати подальші дії з боку влади, але й визначити бачення і розуміння розвитку туризму з боку місцевих бізнесменів, узгодити питання їхнього залучення до процесу.

«Муніципальна няня» – це урядовий проект із підтримки батьків, який запрацював з початку цього року. У його рамках держава компенсує частину витрат на послуги няні для дітей віком до 3 років. Сума відшкодування рівна розміру прожиткового мінімуму для дітей до 6 років, тобто 1 626 гривень на місяць. Компенсація на няню не заміняє інші соціальні виплати на дитину і виплачується окремо за бажанням батьків.

Її отримувачі – батьки (усиновлювачі), опікуни дитини. Відшкодування здійснюватиметься щомісячно адресною компенсаційною виплатою одному з батьків. «Муніципальною нянею» може бути будь-яка фізична особа-підприємець чи юридична особа, яка надає послугу з догляду за дітьми, крім державних і комунальних закладів дошкільної освіти. Головна умова – укладення договору про здійснення догляду за дитиною до трьох років», – зазначає очільник Головного територіального управління юстиції у Черкаській області Олександр Свіренюк.

Як інформують у Маньківській районній раді, днями у селі Кищенці проведено «День районної ради». Голова районної ради Світлана Лещенко разом з посадовцями та представниками профільних галузей ознайомилися з роботою колективів ФАПу, дитячої дошкільної установи, сільського будинку культури та бібліотеки, надали методичну допомогу працівникам сільської ради.

Спочатку гості з району завітали до сільського ФАПу, де разом з директором районного Центру первинної медико-санітарної допомоги Юлією Клясною, сільським головою Світланою Коваль, медпрацівниками закладу обговорили перспективи його роботи, шляхи та методи оптимізації, завдяки чому має зрости рівень заробітних плат та стимулюючих виплат сімейним лікарям.

У результаті конструктивних перемовин, враховуючи думку депутата районної ради Ігоря Віштака, такі варіанти були напрацьовані.