четвер, квітня 18, 2019

Пісня - справжній скарб українського народу. Вона споконвіків допомагала людям жити, вселяла віру в краще майбутнє, об’єднувала, підтримувала патріотичний дух. Там, де лунає пісня – життя сповнюється змісту, радості.

За сприяння керівництва ТОВ «Кищенці» п’ять років тому започатковано проведення конкурсу-огляду художньої самодіяльності тих населених пунктів, в яких товариство здійснює свою виробничу діяльність. Відтоді цей захід стрімко почав набувати популярності і вже став традиційним. 

Ось і цьогоріч, 13 квітня 2019 року, Кищенецький будинок культури зібрав мешканців багатьох населених пунктів Маньківського та Жашківського районів на фінал огляду художніх колективів.

З вітальними словами до присутніх звернулася голова районної ради Світлана Лещенко, яка побажала учасникам творчого заходу нових успіхів, бурхливих оплесків від шанувальників і перемоги на сцені.

 

Голова районної ради Микола Орендарчук провів позачергову 34 сесію Монастирищенської районної ради 7 скликання.

У роботі сесії взяли участь 22 депутати районної ради, заступник голови районної державної адміністрації Руслан Терещук, начальники відділів та управління райдержадміністрації, сільські голови та представники засобів масової інформації.

До порядку денного пленарного засідання районної ради було внесено 7 питань, які відповідно до Регламенту роботи районної ради попередньо розглядалися на засіданнях постійних комісій та президії районної ради.

Такий висновок зробили мешканці Таганчанської ОТГ з Канівщини після зустрічі з директором Канівського центру первинної медико-санітарної допомоги Наталії Горьової, яку проведено за ініціативи Таганчанського сільського голови Олега Лактіонова та голови депутатської фракції ВО «ЧЕРКАЩАНИ» в Таганчанській сільській раді Леонтія Савченка.

Спілкування відбулося за участі медичних та педагогічних працівників, місцевих депутатів, керівників навчальних закладів та всіх, хто зацікавлений станом медичної реформи на селі. Наталія Василівна ознайомила присутніх на слуханнях з основними напрямками медичної реформи та вказала на головні проблеми щодо її запровадження, надання ефективних медичних послуг.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман учора  під час засідання Кабінету Міністрів України висловив стурбованість нахабством державної компанії НАК «Нафтогаз України», яка «спілкується» зі своїм акціонером – українським народом – мовою шантажу.

Газовий монополіст всіма можливими шляхами добивається підняття ціни на газ для українців. Але кон’юнктура на ринку газу в Україні і в світі демонструє зниження ціни. Тому Уряд 3 квітня 2019 року прийняв Постанову №293, якою зобов’язав  Нафтогаз продавати газ населенню дешевше.

Відповідно до документу державна компанія НАК «Нафтогаз України» зобов’язана з травня знизити ціни на газ для населення. Якщо промисловість купує блакитне паливо дешевше, населення не може платити більше.

Формування оптимальної моделі пенсійного забезпечення громадян, що гарантуватиме належний рівень добробуту населення – одне із пріоритетних завдань соціальної політики держави.

Пенсійна система України перебуває в умовах перманентного реформування, що дає реальну можливість досягати певного прогресу та вирішувати найгостріші соціальні проблеми країни. Здійснювати реформування та забезпечувати ефективність роботи цієї системи мають кадри. Постійне підвищення їх професійної компетентності – складова частина стратегічно орієнтованої політики Головного управлінням Пенсійного фонду України в Черкаській області.