п'ятниця, квітня 19, 2019

Підвищення кваліфікації працівників відділів економічного розвитку райдержадміністрацій, міськвиконкомів міст обласного значення, виконавчих органів об’єднаних територіальних громад – необхідна складова ефективної реалізації в області державної економічної політики, підготовки успішних проектів регіонального розвитку, взаємодії з економічними та міжнародними організаціями, залучення міжнародної фінансової допомоги, розвитку малого та середнього підприємництва в регіоні.

Програма семінару, що проведено у Черкаському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів, практикоорієнтована і сформована відповідно до ключових напрямів державної економічної політики в контексті положень Стратегії сталого розвитку «Україна-2020» та із урахуванням обласних програм забезпечення сталого економічного розвитку регіону.

Як повідомляють у Городищенській районній раді, заступник голови районної ради Микола Панчишин  провів пленарне засідання 29-ої сесії районної ради

У її роботі взяли участь депутати Черкаської обласної ради Олександр Лупашко та Валентин Галушко, голова Городищенської районної державної адміністрації  Василь Скринник, керівники районних служб, структурних підрозділів райдержадміністрації, комунальних установ, голови територіальних  громад району, представники засобів масової інформації.

Сесія розпочала роботу з визнання повноважень новообраного депутата районної ради за виборчим списком Городищенської районної партійної організації Радикальної партії Олега Ляшка Арама Назаряна та внесення змін до складу президії районної ради.

17 квітня 2019 року проведено двадцять сьому сесію Золотоніської районної ради сьомого скликання.

Роботу депутати розпочали з розгляду виконання Програми безоплатної правової допомоги населенню Золотоніського району на 2018-2020 роки. Інформуючи присутніх, директор Золотоніського місцевого центру з надання правової допомоги Сергій Брус зазначив, що кожному, хто звернувся до центру, надано фахову первинну правову допомогу (консультацію, роз’яснення). 175 жителів району отримали безоплатну вторинну правову допомогу, 67 особам за рахунок держави було призначено безоплатного адвоката, а ще 108 – отримали безоплатну вторинну правову допомогу від уповноваженого на представлення інтересів особи в суді фахівцем Центру.

Протягом звітного періоду для громадян Золотоніського району проведено 54 правопросвітницьких заходи, проводилася робота у навчальних закладах, надавалася правова допомога учасникам АТО.

 

Перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко 19 квітня 2019 року взяв участь в парламентських слуханнях на тему «Молодіжне житлове кредитування – вклад у майбутнє Європейської України».

Слухання проводилися за ініціативи Комітету Верховної Ради з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму за участі народних депутатів України, представників центральних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадських та міжнародних організацій.

Відкриваючи слухання, голова парламентського комітету Артур Палатний наголосив на актуальності розглядуваного питання, нагадав про актуальний стан справ щодо фінансування житлових програм для молоді та закликав учасників слухань до конструктивної дискусії.

Як повідомляють у обласному центрі науково-технічної творчості учнівської молоді Черкаської обласної ради, днями проведено обласні змагання з повітряних зміїв серед учнівської  молоді.

Десятки конструкцій різноманітних форм та кольорів заполонили небо над Черкасами. Це здійняли у височінь свої вироби учасники щорічних обласних змагань.

У цікавому творчому заході взяли участь 29 представників з районів та міст області: Будинку дитячої та юнацької творчості Смілянської міської ради, Ватутінської міської станції юних техніків, комунального закладу «Центр науково-технічної творчості дітей та учнівської молоді Тальнівської районної ради», комунального закладу «Черкаський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді Черкаської обласної ради», станції юних техніків міста Умані, Христинівської районної станції юних техніків, Черкаського районного Центру дитячої та юнацької творчості.