середа, квітня 24, 2019

Федерації профспілок Черкаської області – 65! Урочисті заходи з нагоди цієї події проведено у Будинку вчителя.

Як відзначив у своєму виступі голова Федерації профспілок Черкаської області Петро Шевченко, це найбільше громадське об’єднання в області та найбільш впливовіше. За ці роки Федерація пройшла період становлення, об’єднання, налагодження тісної співпраці з усіма ланками галузевих профспілок, тому і сьогодні зберігає свою першорядну роль у захисті соціально-економічних прав жителів нашого краю.

 У Медведівській ОТГ розпочали будівництво нової амбулаторії, куди готові прийняти на роботу лікаря або родину лікарів, яких забезпечать житлом і пристойною зарплатою.

– Завершення будівництва заплановано до 1 вересня. У новому приміщенні плануємо відкрити нову амбулаторію сімейної медицини, – розповідає голова Медведівської громади Олексій Лавріненко. – Амбулаторія розрахована на 2 робочих місць сімейного лікаря, а на сьогодні у нас працює лише один. Для фахівця, який приїде працювати у громаду, ми уже придбали квартиру. Ще одна квартира буде на базі амбулаторії. Але якщо родина лікарів захоче жити у окремому будинку – ми вирішимо і цю проблему. Зарплату обіцяємо від 10 тисяч гривень. При амбулаторії буде і службове авто, наразі саме триває процес його закупівлі.

Два дні поспіль представники молоді із Канівської, Руськополянської та Чигиринської ОТГ вивчали, яким чином та у який спосіб надихнути молодь до ухвалення рішень та активної участі у житті громади. 16-17 квітня у Черкасах пройшов тренінг для молодіжних активістів. Захід втілений у межах проекту «Молодь – каталізатор зміні», який реалізовує ГО «Молода Черкащина» за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

Найперше, що мають отримати учасники від тренінгу, – це натхнення, обмін досвідом та контактами, зазначає тренерка Тетяна Кавальчук. Експертка зауважує, що такі навчання дуже допомагають отримати заряд енергії від однодумців та побудувати дружні містки між різними громадами. Завдання ж тренерів допомогти систематизувати знання та навчити практичним механізмам роботи.

Наказом Міністерства молоді та спорту від 02.04.2019 № 1648 затверджено Примірні штатні нормативи чисельності працівників молодіжних центрів.

Зазначений документ розроблено відповідно до пункту 3 постанови Кабінету Міністрів України від 20.12.2017 № 1014 «Про затвердження типових положень про молодіжний центр та про експертну раду при молодіжному центрі».

За інформацією Звенигородської районної ради такий собі міні-ялівцевий гай від сьогодні зростатиме на одному із косогорів стадіону ДЮСШ. Висаджений він за ініціативи голови районної ради Володимира Кучера в рамках Всеукраїнського Дня довкілля. Тридцять саджанців унікальних вічнозелених хвойних дерев ялівця пірамідального висотою більше двох метрів безкоштовно надано для цих цілей державним підприємством «Звенигородське лісове господарство»(директор Анатолій Проценко).