вівторок, червня 4, 2019

За інформацією Фонду соціального страхування України розмір середньоденної допомоги по вагітності та пологах, що фінансується Фондом соціального страхування України, у січні-квітні 2019 року зріс на 25,6% порівняно з тим же періодом минулого року та за квітень склав 245,1 грн.

Днями в приміщенні Шевченківської спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко провів нараду з підготовки до проведення фінального туру відкритого обласного фестивалю-конкурсу переможців зональних відбіркових конкурсів молодих живописців та молодих літераторів «Тараса пензлі оживають», що запланований на 21-23 червня 2019 року на базі школи-інтернату.

У нараді взяли участь керівники ряду профільних управлінь і департаментів облдержадміністрації, зокрема, начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Максим Зеленський, заступник начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Оксана Сімушіна, голова Звенигородської райдержадміністрації Василь Довбуш, керівництво Шевченківської ОТГ на чолі з її головою Сергієм Смальком, керівники навчальних закладів с. Шевченкове, сільського будинку культури та музею.

До завершення 2019 року Українська асоціація районних та обласних рад готова змоделювати нову мапу спроможного субрегіонального рівня країни. Тому місцеві вибори 2020 року мають всі шанси відбутися на новій територіальній основі.

Перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко відвідав комунальний заклад обласної ради – спеціалізовану загальноосвітню школу-інтернат з поглибленим вивченням предметів гуманітарно-естетичного профілю, що в селі Шевченкове на Звенигородщині.

Це сучасний заклад освіти, де створено сприятливі умови для навчання та творчого розвитку дітей з урахуванням їх здібностей, пізнавальних інтересів і нахилів, формування їх національної свідомості засобами класичного та національного мистецтва.

Відповідно до навчальних планів і програм, положень нового Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти тут створені умови для повноцінного інтелектуального, творчого, морального, фізичного розвитку учнів тощо.

Навчальний заклад регіонального рівня з 2014 року працює над темою дослідно-експериментальної роботи "Педагогічні умови соціалізації обдарованих учнів в умовах школи-інтернату".

Хто відповідає за закупівлі? Як виглядає план закупівель? Як працює ProZorro? Що таке тендерна документація? Як здійснюється моніторинг у публічних закупівлях? Із цими питаннями найчастіше працюють керівники громад, проте часто відповіді на них шукають і інші представники місцевого самоврядування об’єднаних територіальних громад.

Спеціалісти Програми USAID DOBRE створили практичний посібник «Закупівлі у громадах. Посібник для розпорядників бюджетних коштів», де дають відповіді не тільки на ці запитання, а розповідають про всі найактуальніші аспекти закупівель. Посібник буде корисним усім, хто цікавиться сучасним підходом до покращення управління закупівельною діяльністю (ЗАВАНТАЖИТИ).