середа, червня 5, 2019

Традиційно, напередодні Дня журналіста України  підбиваються підсумки творчого конкурсу серед засобів масової інформації у 2019 році.

Сьогодні в прес-центрі облдержадміністрації проведено нагородження переможців цього конкурсу.

Перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко взяв участь в урочистостях з нагоди Дня журналіста і вручив низці працівників медіа  Черкащини відзнаки – Почесні грамоти обласної ради і Почесні грамоти облдержадміністрації і облради.

Звертаючись до присутніх, Валентин Тарасенко зазначив, що журналістика за останнє десятиріччя пішла значно вперед: і в технічному оснащенні, і в сфері впливу на суспільне життя. Окрім того, і держава в особі законотворця також здійснила поступ, прийнявши закон про роздержавлення преси.

Реформування місцевого самоврядування та децентралізація фінансової системи супроводжуються інноваціями в бухгалтерському обліку, що зумовлені його наближенням до міжнародних норм і стандартів. У зв’язку з чим виникає потреба в постійному удосконаленні фахових компетентностей бухгалтерів сільських, селищних рад та виконавчих комітетів ОТГ з питань організації бухгалтерського обліку і складання звітності.

Проблеми децентралізації фінансової системи, зміцнення матеріальної та фінансової основи місцевого самоврядування розглянуті на короткостроковому тематичному семінарі, що проходить в Черкаському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.

5 червня перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко та перший заступник голови облдержадміністрації Тарас Висоцький завітали на завершальний етап обласного фестивалю-конкурсу «Мистецький дивокрай Черкащини», що відбувся на базі комунального закладу «Черкаський обласний центр роботи з обдарованими дітьми Черкаської обласної ради».

У 2019 році однією з особливостей бюджетного процесу в Україні стало запровадження середньострокового планування на місцевому рівні. Відповідно, зазнали змін процеси і процедури підготовки місцевих бюджетів.

 

8 червня 2019 року Кам’янська громада зустрічатиме гостей з різних куточків України – на єдиному у країні фестивалі класичної музики, що став традицією цієї громади.

– Перший фестиваль ми провели торік – він зібрав сотні шанувальників класичної музики і став невід’ємною частиною бренду «Кам’янка – туристичне місто», над якою ми працюємо, – констатував заступник міського голови Кам’янки Олександр Потапенко. – Як відомо, протягом 28 років у Кам’янці жив і працював всесвітньо відомий композитор Петро Ілліч Чайковський. І протягом 17 років у нас проводився дитячий конкурс пам’яті Чайковського, у якому беруть участь діти зі всієї України. Тепер ця унікальна культурна традиція набула більших  масштабів.