четвер, червня 6, 2019

 «Професіографічна екскурсія  –  одна з форм  профорієнтаційної роботи,  яка найбільш до вподоби школярам. Саме такі  заходи дають  можливість учнівській молоді безпосередньо на виробництві поспілкуватися з працівниками та отримати інформацію про актуальні професії на ринку праці, сприяють мотивації до активного самопізнання, як основи вибору професії. Тому фахівці служби зайнятості приділяють значну увагу даному напряму в профорієнтації», – відмітив директор  Шполянської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості Ігор Мусюра.

 Так, в останній день навчального року для восьмикласників Шполянської ЗОШ № 1 була організована  професіографічна екскурсія на ПрАТ «Лебединський насіннєвий завод», який входить до групи «LNZ Group». Ця  компанія найбільш динамічно розвивається в секторі насінництва та  є визнаним лідером по польовому вирощування (гібридизації).

06 червня 2019 року під головуванням першого заступника голови обласної ради Валентина Тарасенка як голови комісії з проведення конкурсного відбору на зайняття вакантних посад керівників комунальних підприємств,  проведено два засідання.

На початку члени комісії ознайомилися з розпорядженням обласної ради щодо оголошення конкурсу на зайняття посад: директора комунальної установи Черкаської обласної ради «Черкаський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та директора комунального некомерційного підприємства «Черкаська обласна станція переливання крові Черкаської обласної ради».

Відповідно до чинного законодавства голова комісії повідомив усіх про вимоги та обмеження, встановлені Законом України «Про запобігання корупції», у тому числі з механізмом повідомлення членом Комісії про конфлікт інтересів.

Станьте «двигунами» розвитку своїх громад – беріть участь у Школі місцевого самоврядування DESPRO.

До 31 липня 2019 року продовжено прийом заявок від команд об’єднаних територіальних громад та молодих фахівців ОМС до Школи місцевого самоврядування Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO.

Школа проходитиме у 2 етапи:

  • I очна сесія у Києві ― 16-19 вересня 2019 року,
  • II очна сесія у Києві ― 22-25 жовтня 2019 року.

До Школи запрошуються наступні представники ОТГ:

КОМАНДИ ОТГ

МОЛОДІ ФАХІВЦІ ОМС ОТГ

Запрошуються команди ОТГ із 5 осіб у складі:

Незалежне агентство федерального уряду США (USAID) оголосило конкурс грантів, який покликаний прискорити економічний розвиток українських сільських громад та підтримати малі й середні агропідприємства в Україні.

Повідомляється, що Агентство очікує на заявки від кваліфікованих некомерційних або некомерційних недержавних організацій для фінансування діяльності за напрямком «Можливості для зростання сільського господарства у сільській місцевості України (АГРО)».

Проект USAID передбачає одну угоду про співпрацю загальною сумою $ 35 млн протягом 5 років. Орієнтовна дата початку фінансування – 30 вересня 2019 року. Термін подання заявок – до 1 липня.

Конкурс грантів від USAID-Україна має на меті прискорити економічний розвиток сільських українських громад та підтримати більш продуктивні, сучасні й прибуткові малі та середні агропідприємства, які успішно інтегруються в конкурентні ринки як в Україні, так і на міжнародному рівні.