понеділок, червня 10, 2019

Вже не вперше команда комунального закладу «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Черкаської обласної ради» бере участь у різних змаганнях з професійної майстерності. Щоразу черкаські медики демонструють неабияку професійну підготовку і знаходяться серед лідерів, виборюючи призові місця.

Днями наша команда брала участь у нових цікавих змаганнях Всеукраїнського рівня – «Закарпатські медичні ралі – 2019».

Боротьба була цікавою, випробування – напруженими та проходили в шаленому темпі. Перші три призових місця дісталися командам, укомплектованим лікарським персоналом.

А наступною командою серед усіх учасників, що посіла четверте місце, стали черкащани. Фактично наша команда стала першою серед фельдшерських команд.

Загалом було 10 конкурсних завдань. У двох із них – «50/50» та «Мультиплекс» - наші фахівці здобули перші місця та відповідні кубки!

10 червня 2019 року перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко провів прийом громадян із особистих питань.

Більшість звернень стосувались надання матеріальної допомоги на лікування чи у зв’язку зі складними життєвими обставинами. Оскільки на разі кошти, що передбачені для надання таких виплат, в обласному бюджеті вичерпались, всі заяви буде розглянуто після схвалення відповідного рішення депутатами на сесії обласної ради.

 У м. Чорноморськ Одеської області минулого тижня проведено змагання фінальної частини УІІІ Всеукраїнської Спартакіади 2019 року серед депутатів Верховної Ради України, обласних,  районних, міських, сільських та селищних рад.

Відмінно підготовлена спортивна база міста Чорноморськ, зокрема Палац спорту «Юність», стадіон зі штучним покриттям ЗОШ №4, спортивний зал для гри у настільний теніс ЗОШ №7, шахово-шашковий клуб сприяли проведенню змагань на високому професійному рівні та дозволили учасникам п’ятнадцяти команд областей показати високі спортивні результати.

З перших стартів Спартакіади відчувалося, що більшість учасників налаштовані на здобуття перемоги в загальнокомандній першості та досягнення високих результатів в особистих змаганнях.

Кабінет Міністрів України готовий допомогти регіонам, які найбільше постраждали внаслідок негоди – передусім через рясні дощі з вітром і градом, і закликає місцеву владу так само долучатися до подолання наслідків лиха. Про це сказав прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Темою засідання став хід ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, що виникли на території України внаслідок ускладнення погодних умов. Нагадаємо, за даними гідрометеорологічних служб ДСНС в травні-червні на території України випало до двох місячних норм опадів. У західних, північних областях, Вінницькій, Полтавській та Луганській областях місцями випало до 2,8 місячних норми опадів. В окремих районах Івано-Франківської, Закарпатської та Львівської областей випала найбільша місячна кількість опадів за весь період спостережень.

Унаслідок негоди, що днями вирувала на Черкащині, частина населених пунктів не тільки залишилася без світла, але й була затоплена. Циклон, що приніс із собою на територію області грозові фронти та сильні опади, завдав суттєвих збитків об’єктам інфраструктури та приватним господарствам. Найбільше постраждали Уманський, Маньківський та Кам’янський райони. Про це повідомляє речник управління ДСНС України в Черкаській області Костянтин Проценко.

В Уманському районі, у зв’язку з інтенсивними дощами, у селах Текуче, Шарине та Острівець відбулось стрімке підняття рівня води у місцевих ставках. Існуючі дамби не витримали натиску води і були частково зруйновані.

На місці події відбулося виїзне засідання комісії з питань ТЕБ та НС Уманського району. Фахівці здійснили обстеження постраждалих населених пунктів та пошкоджених об’єктів. Вирішується питання проведення відновлювальних робіт. Наразі підтоплень житлових будинків немає, рівень води спав.