вівторок, червня 25, 2019

Черкаський обласний художній музей До Дня Конституції України презентував четверту персональну виставку черкаського художника-аматора Миколи Івановича Маслюка, яку автор присвячує головному державному святу червня – Дню Конституції України. Експозиція двох виставкових залів нараховує 27 картин, виконаних у техніці олійного живопису, а також 40 робіт одного з найпоширеніших видів українського народного мистецтва – кераміки, що демонструються вперше.

Кожна виставка Миколи Маслюка – це його своєрідний філософський діалог як з глядачем, так і з навколишнім світом, в якому художник-мислитель прагне мовою живопису висловити власні світоглядні орієнтири, уподобання, думки на різні теми: добра, краси, моралі.

25-27 червня 2019 року перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко бере участь у роботі IV Форуму місцевого розвитку, що проходить у м. Трускавець Львівської області.

Започаткований у 2016 році, Форум став унікальною міжнародною платформою обміну досвідом регіонального та місцевого розвитку, дискусійним майданчиком щодо перспектив координації зусиль місцевих і національних органів влади, бізнесу і неурядових організацій для забезпечення сталого розвитку та розумного зростання територій.

За повідомленням комунального закладу «Черкаський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді Черкаської обласної ради» нещодавно проведено обласні етапи Всеукраїнського конкурсу робіт юних фотоаматорів «Моя Україно!» та Всеукраїнського фестивалю дитячого кіно та телебачення «Веселка».

Основна мета проведення таких конкурсів – стимулювання творчого, інтелектуального, духовного розвитку дітей та юнацтва, задоволення їхніх потреб у творчій самореалізації, організації змістовного дозвілля та підвищення ролі фото та відеоаматорів у художньо-естетичному вихованні підростаючого покоління.

За повідомленням Монастирищенської районної ради, її голова Микола Орендарчук провів позачергову 37-у сесію районної ради 7 скликання.

У пленарному засіданні взяли участь 21 депутат, голова райдержадміністрації Олег Недогода, начальники відділів та управлінь райдержадміністрації, директори закладів загальної середньої освіти району, представники засобів масової інформації.

Потреба провести сесію виникла у зв’язку із тим, що у двох закладах освіти району – Долинківському та Терлицькому закладах загальної середньої освіти І-ІІ ступенів – при пониженні ступенів і створенні початкових шкіл, батьки подали заяви про переведення дітей в інші освітні заклади. Тому через відсутність учнів у вищеназваних школах з нового навчального року заняття проводити  буде ні з ким.

Депутати обговорили цю ситуацію і ухвалили рішення ліквідувати вищезазначені заклади освіти.

Масштаби забруднення навколишнього середовища за межами здорового глузду. Таке враження, що людство запустило програму на самознищення. То чому ж так по-хамськи ставимось до власної природи? Яку Землю передамо своїм внукам? Цими питаннями задалися працівники Катеринопільської районної бібліотеки й за підтримки благодійного фонду «Урожай громаді» підготували і захистили два проекти загальною сумою до 100 тисяч гривень: «Живемо в стилі ЕКО» (створення екоклубу, Наталія Фартух) та «Діти проти поліетилену» (Олена Адаменко).