понеділок, липня 1, 2019

За інформацією Степанецької громади нещодавно відбувся міжнародний семінар, присвячений питанням інтеграції екологічних вимог у територіальне планування в Україні на рівні об’єднаних територіальних громад, а саме місцевому розвитку в Україні на досвіді Степанецької ОТГ. Семінар проводився у контексті багаторічної співпраці Інституту географії НАН України із Федеральним відомством з охорони навколишнього середовища Німеччини (UBA) у сфері ландшафтного планування.

Заступник директора з наукової роботи Юрій Палеха, головний архітектор проектів Ганна Айлікова та учений секретар Оксана Сивак представили увазі учасників семінару досвід фахівців ДП "ДІПРОМІСТО" з планування території об’єднаних територіальних громад, а саме: "Оновлені принципи територіальних планів ОТГ та шляхи їх реалізації в Степанецькій ОТГ".

Зміни до Конституції щодо децентралізації влади, відкриють для місцевого самоврядування маршрутну карту, за якою вони зможуть вибудовувати свою стратегію і почнуть створювати виконавчі комітети на рівні районних та обласних рад.

«Лише після отримання місцевим самоврядуванням усіх повноважень разом з державною фінансовою підтримкою, дозволить вибудувати міцний фундамент незалежної країни. Тому що саме реформа децентралізації практично зшиває країну на базовому рівні. І припиняє будь-які сепаратистські та реваншистські прояви. Зміни у Конституції — це ще й момент захисту людей. І держава після передачі повноважень, можливостей та ресурсів на місцевий рівень, повинна мати ефективний інструмент впливу для забезпечення цього», — підкреслив Геннадій Зубко.

На виконання розділу IV Антикорупційної програми Черкаської обласної ради на 2019 рік, з метою вжиття превентивних заходів та виховання антикорупційної правосвідомості 27 червня 2019 року було проведено навчання серед посадових осіб виконавчого апарату Черкаської обласної ради на тему: «Правові та організаційні засади державного захисту викривачів корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень».

Основним завданням навчання було формування чіткого розуміння змісту інституту викривачів та державних гарантій захисту викривачів. Більш детально розглянуто алгоритм дій особи, яка виявила бажання  повідомити про вчинення іншою особою корупційного або пов’язаного з корупцією правопорушення.

За повідомленням Корсунь-Шевченківської районної ради, заступник голови районної ради Петро Пустільнік провів перше пленарне засідання 41-ї сесії.

У її роботі взяли участь голова районної державної адміністрації В. Клименко, начальники відділів та управлінь райдержадміністрації, керівники установ та організацій району, представники засобів масової інформації.

Свою роботу сесія розпочала з хвилини мовчання щодо вшанування пам’яті загиблих військовослужбовців та мирних жителів під час проведення антитерористичної операції  на сході України.

На розгляд сесії було подано 39 питань, що відповідно до Регламенту районної ради попередньо розглядалися на засіданнях постійних комісій та президії районної ради.

У Черкаському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів проведено засідання навчально-методичної ради, на якому підбили підсумки виконання Плану-графіка підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, обговорили організацію навчально-організаційної та навчально-методичної роботи, визначили орієнтири щодо реалізації в регіоні державної політики з підвищення кваліфікації у другому півріччі.