вівторок, липня 2, 2019

У День молоді в селі Берестівець на Уманщині на базі місцевої школи відбувся заїзд до дитячого відпочинкового табору з цілодобовим перебуванням «Лідер», який допоможе учням в літній час продуктивно відпочити, набратися незабутніх вражень, покращити своє духовне та фізичне здоров’я. У таборі «Лідер» налічується 48 дітей, яких поділено на 3 загони з оригінальними назвами: «220 Вольт», «Стріла», «Кока-кола».

Урочистості з нагоди відкриття табору та День молоді об’єднали в одне свято. На захід завітало багато гостей: в. о. голови Світлана Шмалій, заступник голови Ігор Миклащук, начальник відділу освіти Ігор Кузьменко, староста Галина Панасюк та депутат Паланської сільської ради Василь Чекаленко.

За інформацією Шполянської міської ОТГ члени молодіжної ради розглянули низку організаційних питань. Зокрема, заснували 7 платформ (напрямків діяльності): культурні заходи, спорт, політика, журналістика, волонтерство, підприємництво, екологія. Також вони затвердили кількісний склад платформ та обрали їх лідерів.

Днями в Ладижинській громаді відбувся фестиваль народної творчості «Ладfest». Тут зібралися майстри і умільці з усіх куточків громади, а також творчі колективи, щоб поділитися своїми здобутками.

Днями у Черкасах урочисто вручили сертифікати переможцям конкурсу мікрогрантів «Час діяти-2019: Екодовкілля - в громади», де серед 34 проектів, конкурсною комісією визначено 20 переможців.

Традиційно проекти відбирали за критеріями якісного партнерства, співфінансування та прозорого бюджету.

Директорка Благодійного фонду «Урожай – громаді» Тетяна Волочай зазначила, що журі вразила готовність громад долучатися до ліквідації стихійних звалищ, окультурювання сільських джерел та водойм, бажання використовувати альтернативні джерела електроенергії, встановлювати «сонячні» акумулятори, проводити місцеві інформаційні кампанії.

Українська асоціація районних та обласних рад розпочала збір пропозицій до урядового проекту Закону України «Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)».

Пропозиції приймаються до 1 вересня цього року.

Так, в зазначеному проекті змін до Основного Закону вводиться інститут префекта. Посадовець призначатиметься та звільнятиметься з посади Кабінетом Міністрів України.

Також у документі зазначається, що адміністративно-територіальний устрій складається з громад, районів, регіонів.

На відміну від теперішнього терміну (5 років), органи місцевого самоврядування обиратимуться раз на чотири роки.

Що найважливіше, районні та обласні ради зможуть утворювати свої виконавчі комітети.

Як повідомляється на урядовому порталі, Законопроект розроблявся, спираючись на власний і міжнародний досвід, на думку експертів і представників громад.