середа, липня 17, 2019

Уряд України схвалив і готовий розпочати масштабну програму розбудови доріг місцевого значення – у тому числі з використанням технологій цементнобетонного покриття, яке виробляється в Україні, вже з наступного будівельного сезону.

«З 2017 року ми почали відновлювати дороги між обласними центрами, аби поєднати всі обласні центри. Ми збільшуємо фінансування – з року в рік. Але є питання доріг між райцентрами – це дороги місцевого значення. Десятиліттями вони взагалі не ремонтувалися. Щороку їх трохи латають, але це вже не допомагає. Ми ухвалили рішення створити програму відновлення саме цих доріг і сьогодні схвалюємо рішення. Ми поєднуємо обласні центри якісними дорогами і будемо єднати якісними дорогами районні центри, – повідомив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. – З наступного будівельного сезону – продовжимо будувати обласні центри і підемо на рівень нижче – районні дороги. Це системний підхід».

Чотирнадцять днів відпочинку і оздоровлення в таборі цілодобового перебування «Лідер» для учнів Берестівецької загальноосвітньої школи Паланської ОТГ Уманського району промайнули дуже швидко. Піднесений настрій, нові друзі, активний відпочинок, захоплюючі враження та різноманітні розваги – все це сповна отримала молодь. Організатори подбали про те, щоб кожен день перебування дитини у відпочинковому таборі був змістовним, активним, пізнавальним та пам’ятним. Кожен день у таборі «Лідер» був цікавою історією, яка наповнювалася веселим сміхом, відкриттями, здивуванням та очікуванням чогось нового.

Вихователі проводили з дітьми різноманітні ігри, змагання, мандрівки, екскурсії, а найголовніше – спілкування.

З метою надання практичної та юридичної консультації стосовно правових аспектів ефективного управління ресурсами громади Шевченківську ОТГ відвідала радник з юридичних питань Черкаського Центру розвитку місцевого самоврядування Юлія Поліщук.

Основним предметом зустрічі стало обговорення законодавчих аспектів функціонування комунальних підприємств, а також використання, розподілу та розрахунку інфраструктурної субвенції. Крім того, фахівцем Центру було розкрито особливості правового механізму прийняття навчальних закладів у власність громади та внесення змін до ЄДР, зокрема, про зміну засновника та назви закладу.

Окрім цього, спеціалістом Центру була надана юридична консультація у вирішенні кадрових питань, зокрема, пов’язаних із ведення трудових книжок працівників закладів освіти, роз’яснено порядок проведення атестації педагогічних працівників за видами освіти та умови присвоєння кваліфікаційних категорій.

Керівники, бухгалтери і економісти закладів екстреної медичної допомоги з усіх областей разом з представниками місцевої влади, МОЗ України і НСЗУ обговорили готовність переходу на нові умови роботи з 2020 року.

З 2020 року гроші підуть за пацієнтами в медзаклади усіх рівнів, зокрема - в центри екстреної медичної допомоги. Національна служба здоров’я України представила головні аспекти, як реалізовуватиметься програма медичних гарантій 2020 для екстреної медичної допомоги. 

Наразі медзаклади, що надають екстрену медичну допомогу, змінюють свою організаційну форму - переходять у комунальні некомерційні підприємства. 

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України продовжує реалізацію важливих проектів у регіонах в рамках фінансування з Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР). Відтак вже схвалено фінансування 277 проектів будівництва, реконструкції та капітального ремонту шкіл та дитячих садків на суму понад 2,5 млрд грн.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.