вівторок, вересня 10, 2019

8 вересня 2019 року у Руськополянській ОТГ проведено змагання «Найспортивніша громада Черкащини» серед збірних команд територіальних громад. 

Пенсійний фонд України запровадив нову модель звернення громадян за призначенням пенсії в «один дотик» через веб-портал електронних послуг Фонду.

«Людина може самостійно подати через наш портал усі документи, які необхідні для отримання пенсійного забезпечення. І відповідно, звернутися до відділення, коли їй/йому прийде відповідна СМС, і отримати посвідчення пенсіонера», - розповів голова правління Пенсійного фонду (ПФУ) Євген Капінус.

Для того, щоб подати заявку онлайн, необхідно зареєструватися на веб-порталі електронних послуг, заповнити відповідну анкету, завантажити необхідні документи, підписати заяву електронним підписом і відправити в ПФУ.

Звичайно, пенсіонерам треба мати електронну пошту. На неї прийде лист, необхідний для підтвердження реєстрації. Час очікування розгляду заяви — десять днів, сервіс є безкоштовним.

6 вересня 2019 року у Черкаському обласному художньому музеї відкрито виставку живопису та графіки «За покликом душі» Віктора Анісімова.

Рано чи пізно кожен із нас замислюється над тим, що ми лишаємо по собі, який цінний спадок передаємо своїм нащадкам. Такі думки мотивують на створення прекрасного, розширюють коло наших можливостей та відшліфовують вже набуті знання та вміння. Виставка Віктора Анісімова є саме тією рефлексією, яку людина з творчим потенціалом може спроектувати на навколишню дійсність.

Як інформують у Жашківській районній раді, її голова Світлана Волошенюк провела друге пленарне засідання тридцять четвертої сесії.

У її роботі взяли участь народний депутат України Сергій Нагорняк, керівники структурних підрозділів районної державної адміністрації, сільські голови, керівники підприємств, установ та організацій району, громадськість.

На початку засідання голова районної ради Світлана Волошенюк надала слово народному депутату України Сергію Нагорняку, який подякував виборцям округу за підтримку на виборах та наголосив на подальшій співпраці в інтересах жителів району.

Далі депутати ознайомилися із листом Жашківської районної державної адміністрації щодо пониження ступеня та перейменування восьми шкіл району. Після обговорення було ухвалено рішення зняти поки що з розгляду ці питання.

У Черкаському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів обговорили актуальні питання регулювання обслуговування розпорядників бюджетних коштів, методи та шляхи удосконалення системи управління бюджетними коштами.

Програма тематичного короткострокового семінару «Нормативно-правове регулювання обслуговування розпорядників бюджетних коштів» для спеціалістів з питань обслуговування розпорядників бюджетних коштів була розроблена із урахуванням пропозицій замовників навчання – Головного управління Державної казначейської служби України у Черкаській області.