вівторок, вересня 17, 2019

Сьогодні, 17 вересня 2019 року, у Звенигородському будинку-інтернаті для інвалідів та престарілих Черкаської обласної ради відкрито оновлену бібліотеку, читальний зал та сенсорну кімнату, що допоможе гармонізувати емоційний стан підопічних закладу.

У заходах взяв участь перший заступник голови Черкаської обласної ради Валентин Тарасенко.

Розпочалися урочистості пісенним виступом ансамблю «Калина», до складу якого входять працівники інтернату.

За інформацією обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Черкаської обласної ради, минулої суботи в їхньому комунальному закладі проведено свято – «День відкритих дверей».

У програмі свята: цікаві та видовищні показові виступи судно-, авто-, авіамоделей, польоти на безпілотних літальних апаратах за допомогою тренажера, майстер-класи, демонстрація роботи радіоелектронних приладів та технічних приладів, виготовлених гуртківцями.

В актовій залі діяла новостворена фотозона для юних техніків та проектувались відеоролики про технічну творчість.

Близьке знайомство із навчальним позашкільним закладом допомогло багатьом учасникам свята обрати гурток для навчання за власними уподобаннями.

17 вересня в Україні відзначається день працівників цивільного захисту – День рятівника.

Привітати з нагоди професійного свята колектив Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Черкаській області завітав перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко.

Урочисті заходи проведено на території Першої державної пожежно-рятувальної частини в м. Черкаси. На початку керівники Управління ДСНС в Черкаській області та запрошені почесні гості поклали квіти до пам’ятника пожежним-рятувальникам.

Розпочалися урочистості з виконанням Гімну України.

Вітаючи присутніх рятувальників, Валентин Петрович наголосив, що підрозділи служби з надзвичайних ситуацій області завжди демонструють високий рівень підготовки та своєчасного реагування на різні події, завдяки чому забезпечують належну пожежну та техногенну безпеку в області.

Нагадаємо читачам, що у червні цього року вдруге село Шевченкове – батьківщина нашого Великого Кобзаря, – приймало учасників мистецького фестивалю «Тараса пензлі оживають». Число учасників було розширене і у фінальному суперництві змагалися не лише юні таланти пензля, але й слова. Окрім того, взяти участь у ньому виявила талановита молодь і з інших областей України.

Звичайно, апогеєм мистецького свята було визначення і відзначення переможців у своїх номінаціях.

Вручаючи відзнаки, перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко, з ініціативи якого запроваджено проведення літературно-мистецького фестивалю, заявив, що переможці конкурсів будуть нагороджені безкоштовною поїздкою до Кам’янець-Подільського. І слова свого дотримав.

Перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко провів зустріч із представниками міста Ньютон штату Айова, що є побратимом міста Сміла.

Зустріч відбулася за участі депутатів обласної ради Івана і Валентини Далібожак, директора Смілянського природничо-математичного ліцею Софії Гнідої та представників колективу, працівників виконавчого апарату обласної ради.