четвер, вересня 19, 2019

Час біжить швидко. Методу Сахаджа Йозі в Україні виповнюється 30 років! А в Черкасах – 25! Цій даті присвячується виставка картин «ГІМН СВІТЛУ», яку відкрито 18 вересня 2019 року в Черкаському обласному художньому музеї. Свої праці представили двадцять п’ять художників з дванадцяти країн світу.

Це унікальна подія в сучасному українському культурному просторі, що відображає принципово новий підхід митця до творчості. Він безпосередньо пов’ язаний із самореалізацією, процесом, що сприяє духовній трансформації особистості і, як наслідок, бажанню виразити духовне світло в своїх творах.

Як інформують у Черкаській районній раді, днями голова районної ради Олексій Собко спільно з заступником голови райдержадміністрації, головою постійної комісії районної ради з питань економічного розвитку села, комунальної власності та державної регуляторної політики Петром Коренюком, за участю депутатів районної ради Олександром Муцалхановим, Володимиром Шимановським та Мошнівським сільським головою Богданом Шкарбутою провели робочу поїздку до комунального некомерційного підприємства «Черкаська районна лікарня с. Мошни» Черкаської районної ради.

Основною метою робочої поїздки було ознайомлення на місці зі станом підготовки закладу до опалювального сезону та конкретної ситуації щодо ходу робіт з капітального ремонту зовнішніх мереж теплопостачання на території лікарні с. Мошни.

За інформацією Звенигородської районної ради, проведено розширене засідання постійної комісії районної ради з питань планування, бюджету і фінансів.

В її роботі взяли участь: голова районної ради Володимир Кучер, перший заступник голови райдержадміністрації Дмитро Задеряка, заступник міського голови Оксана Бугаєнко, депутати райради, керівники та представники бюджетних галузей району за відповідними напрямками діяльності.

До порядку денного роботи комісії було внесено одне питання, яке стосувалося розгляду пропозицій виконавчого комітету Звенигородської міської ради щодо переліку об’єктів, що фінансуватимуться за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку міста Звенигородки.

Скульптури героїв, які у різні часи боролися за незалежність України, створюють у Кам’янці сім митців із усієї країни. Грант на втілення цього проекту місцева громада отримала від Міністерства культури у рамках програми «Малі міста – великі враження». Втілює проект Кам’янський державний історико-культурний заповідник.

Киянин Михайло Горловий у респіраторі та з електропилкою у руках сьомий день поспіль працює над своєю скульптурою. Взяти участь у створенні алеї погодився, бо тематика по духу підходить.

«Я відгукнувся, тому що я дуже багато знаю про Холодний яр, в мене є друзі з Черкащини. Робота важка, трудоємка і небезпечна, тому що ріжучі машинки з великими кругами, вони небезпечні, треба обережними бути».

Скульптор вирішив викарбувати на камені жінку – героїню Дусю. Прізвища не пригадує.