четвер, вересня 10, 2020

Голова Чигиринської районної ради Валентина Алєксєєвець сьогодні провела 50 чергову сесію районної ради. У роботі пленарного засідання взяв участь голова Чигиринської райдержадміністрації Сергій Чередніченко.  

Відповідно до порядку денного сесії депутати розпочали свою роботу із внесення змін до районних програм. Після детального обговорення проектів були внесені зміни до Програми вдосконалення роботи органів виконавчої влади у Чигиринському районі на 2016-2020 роки та районної програми забезпечення пожежної безпеки на 2016-2020 роки.

Як інформують у Червонослобідській ОТГ, декілька днів невтомної праці викладачів-художників та їх учнів - і дві автобусні зупинки села Червона Слобода перетворилися на унікальні художні арт-об’єкти.

- Керівництво громади залучило спонсорів, щоб придбати пензлики та спеціальні фарби, які не бояться дощів і морозів. А ескізи розписів було створено нашими викладачами, -  розповідає Іван Сапсай, директор КЗ «Червонослобідська дитяча музична школа», де навчають юних музикантів та художників. - Усього знадобилося більше 15 літрів фарби та чотири дні копіткої роботи викладачів класів образотворчого мистецтва нашої школи, яким допомагали їх вихованці.  Люди громади дуже задоволені, дякують, і на цьогорічний набір батьки почали більше записувати до нас своїх дітей - отака несподівана реклама вийшла нашій школі! Найбільше ми боялися вандалізму – але ні, зупинки нині стоять окрасою села.

 

Одразу після об’єднання, громада вирішила, що для забезпечення виконання різних робіт і послуг з благоустрою, розвитку інфраструктури, необхідно заснувати комунальне підприємство.

- Ми починали з нуля, а сьогодні маємо техніку, що є не у кожній громаді, - констатує директор комунального підприємства «Відродження» Матусівської сільської ради  Юрій Малик. – Є два трактори з причепом, плуг, культиватор, дискова борона, навантажувач, причіп для посипання доріг, рециклер для приготування асфальту та переробки для ямкового ремонту, віброплита, бензокоси та  бензопили, дробарка.

На нас лежить увесь благоустрій громади. Робимо все, і на совість – можливо, тому наше КП включили до десятки у регіональному реєстрі надійних та інвестиційно привабливих підприємств України.