четвер, вересня 24, 2020

Маньківську ЦРЛ включено до лікарень першої хвилі, де стаціонарно лікуватимуть пацієнтів з підтвердженою коронавірусною інфекцією, через це збільшили чисельність працівників на період карантину.

Врахувавши клопотання Маньківської ЦРЛ та РДА, голова районної ради Світлана Лещенко 23 вересня  скликала позачергову 48-у сесію Маньківської районної ради.  До порядку денного сесії було внесено 3 питання.

У ході роботи пленарного засідання депутати  підтримали внесення змін до структури та граничної чисельності працівників КНП «Маньківська ЦРЛ» на період дії карантину та до Порядку складання, затвердження та контролю за виконанням фінансового плану комунального некомерційного підприємства Маньківської  районної ради, з якими виступив директор медустанови Юрій Кулик.

У Бобрицькій ОТГ закупили  і розподілили по селах 62 сміттєві урни, які буде встановлено у громадських місцях всіх сіл громади.

- Також, днями придбаємо сміттєві контейнери, які встановлять на території кожної школи, - розповідає голова Бобрицької ОТГ Олена Штефан. – Як і для кожної громади, для нас дуже актуальна проблема стихійного засмічення – коли люди позвикали вивозити сміття у найближчу лісопосадку, викидати пластикові пляшки, обгортки там,  де заманеться. Сьогодні ми уже налагодили безкоштовний вивіз сміття у всіх селах громади. У нас створено комунальне підприємство  «Добробут», що вивозить сміття від кожного двору (ми придбали для наших комунальників  трактор МТЗ «Беларус-82.1» з причепом та всім необхідним реманентом для благоустрою). Вони проводять вивіз стихійних смітників, які накопичилися у селах, прибирання узбіч та обрізку дерев, які потім підуть на опалювання комунальних закладів громади.