Відразу сімох черкащан відзначили у Всеукраїнському літературному конкурсі «Творчі канікули»

02 січня 2020, 14:26

Як інформують у комунальному закладі «Обласна бібліотека для дітей» Черкаської обласної ради, напередодні Нового року у Національній бібліотеці України для дітей підбито підсумки Всеукраїнського літературного конкурсу «Творчі канікули – 2019» та проведено нагородження переможців.

Участь у літературному конкурсі взяли діти з Вінницької, Івано-Франківської, Кіровоградської, Полтавської, Рівненської, Тернопільської, Харківської, Херсонської, Черкаської та Чернівецької областей – різні за віком та уподобаннями та в іншому  однакові — талановиті, веселі, активні.

На переможців чекав сюрприз — квест-знайомство з Національною бібліотекою України для дітей «Магічна бібліотека». Щоб стати Академіками магічного слова, – переможці конкурсу повинні були пройти надскладні завдання в квест-грі і вибороти ключі, за допомогою яких відкрити «Скарбницю мудрості».

Звичайно, всі учасники пройшли квест на відмінно. Переможці отримали чималі бібліотечки у подарунок і від НБУ для дітей, і від давніх друзів і партнерів конкурсу – Фонду «Рідна країна», який очолюють наш земляк, народний депутат України кількох скликань  Микола Томенка та Олександр Федоренко.

Юні таланти з Черкащини достойно представили свої праці, однак перемогу в старшій віковій категорії за номінацією «Безмежний світ моєї уяви» здобула лише 15-річна Яна Косюк (м. Кам’янка) з твором «Місто втрачених мрій».

Решта юних письменників із різних міст Черкащини не можуть похвалитися призовими місцями, однак їхні роботи було також відзначено – за рішенням головного журі подано до збірки «Творчі канікули – 2019», примірник якої обов’язково отримає кожен із її авторів.

До публікації схвалено оповідання, есе та вірші Софії Дорошенко із с. Думанців Черкаського району (робота «Щаслива країна», номінація «Так, я люблю Україну»), Діани Геріх із м. Кам’янки (вибірка віршів, номінація «І в кожному із нас уже живе філософ!»), Едуарда Турутова з м. Умані (робота «У мудрості правда», номінація та сама), Антона Тимчика із смт Драбова (робота «Мене питає мама…», номінація «Моя майбутня професія»), Євгенії Коливушко з м. Черкас (робота «Пригоди у відрі», номінація «Безмежний світ моєї уяви»), Руслани Терещенко із смт Оршанець Черкаського району (фанфік до роману А. Нікуліної «Зграя», номінація «Далі буде? Ні, «далі» – вже є!»).

Повний перелік переможців і відзначених учасників можна знайти на сайті Національної бібліотеки України для дітей. Переглянути результати обласного етапу конкурсу можна у відповідній статті на сайті Черкаської обласної бібліотеки для дітей.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: http://oblradack.gov.ua/vidrazu-simokh-cherkaschan-vidznachili-u-vseukrainskomu-literaturnomu-konkursi-tvorchi-kanikuli