Постійна комісія розглянула питання господарської діяльності ряду комунальних підприємств і їх кошторисів на 2020 рік

13 січня 2020, 14:21

Як інформують у Черкаській районній раді, проведено засідання постійної комісії районної ради з питань економічного розвитку села, комунальної власності та державної регуляторної політики, у роботі якої взяли участь голова районної ради Олексій Собко, заступник голови районної ради Сергій Степанюк, працівники виконавчого апарату районної ради, керівники управлінь та відділів райдержадміністрації, керівники комунальних підприємств районної ради.

Голова постійної комісії, депутат районної ради Петро Коренюк ознайомив присутніх з порядком денним та запропонував перейти до розгляду питань.

Першими члени комісії заслухали директора комунального підприємства теплових мереж Черкаського району Володимир Лищенко та головного бухгалтера цього підприємства Олександру Назаренко, які коротко поінформували про основні показники кошторису надходжень та витрат комунального підприємства теплових мереж Черкаського району на 2020 рік. Вони відмітили про збалансованість розрахунків та незначне підвищення оплати праці, враховуючи збільшення загальнодержавного показника мінімальної заробітної плати в 2020 році.

Голова районної ради Олексій Собко зауважив, що ситуація з господарською діяльністю комунального підприємства теплових мереж Черкаського району перебуває під контролем і добре, що стала налагоджуватися його стабільна робота.

Плани діяльності на 2020 рік озвучила головний лікар комунального некомерційного підприємства «Черкаський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Черкаської районної ради Ганна Пантюхіна.

У ході обговорення заступник голови районної ради Сергій Степанюк поцікавився скільки один лікар має в підпорядкуванні медичних сестер, а голова ради Олексій Собко – чи потрібна юридична допомога в частині оренди комунального майна після введення в дію Закону України «Про оренду державного та комунального майна» з 1 лютого цього року.

Про кошторис надходжень та витрат комунального проектно-виробничого архітектурно-планувального підприємства «Архбюро» Черкаської районної ради на 2020 рік інформувала директор підприємства Лариса Твердохліб, яка зазначила, що об’єми робіт, на жаль, через відсутність бажаючих отримати послуги, не збільшуються, тому праціввники залучають скористатися послугами громадян з інших районів. 

Члени комісії також заслухали про господарську діяльність начальника Господарського управління експлуатації приміщень Черкаської районної ради Михайла Фіалковського та директора Спеціалізованого комунального підприємства «Райліс» Станіслава Шведа.

У результаті обговорення члени комісії одноголосно рекомендували голові районної ради погодити кошториси комунальних підприємств районної ради на 2020 рік.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: http://oblradack.gov.ua/postiyna-komisiya-rozglyanula-pitannya-gospodarskoi-diyalnosti-ryadu-komunalnikh-pidpriemstv-i-ikh