Діяльність громад у 2020 році обговорено на нараді

14 січня 2020, 09:40

Як інформують у Черкаській районній раді, днями проведено нараду з сільськими головами району за участю начальників управлінь, відділів райдержадміністрації, працівників районної ради та низки керівників установ, організацій району.

До порядку денного наради включено питання: про забезпечення органами місцевого самоврядування виконання вимог законодавства з питань організації суспільно-корисних робіт; про утримання доріг загального користування місцевого значення та функціонування комунальних підприємств району в зимовий період; про розробку проектів генеральних планів населених пунктів, інвентаризацію земель та проведення нормативно-грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення; про функціонування місцевої пожежної охорони району; про проведення профілактичних рейдів-перевірок розважальних закладів району у вечірній та нічний час; про незаконний обіг і роздрібну торгівлю пальним, алкогольною продукцією та тютюновими виробами, легалізацію трудових відносин та збільшення надходжень з місцевих податків і зборів.

На початку начальник Черкаського районного відділення поліції Черкаського відділу поліції Головного управління Національної поліції України в Черкаській області Юрій Лобода коротко проінформував про діяльність районного відділення поліції та повідомив про основні напрямки подальшої роботи відділення та співпраці з головами сільських громад.

Потім обговорено питання організації суспільно-корисних робіт для неплатників аліментів. Інспектор Черкаського районного відділу філії ДУ «Центр пробації» в Черкаській області Ірина Гуленко зазначила, що у випадку, коли сукупний розмір заборгованості з виплати аліментів перевищує суму відповідних платежів за 6 місяців, боржник підлягає притягненню до адміністративної відповідальності у вигляді суспільно-корисних робіт. Вона також наголосила, що в місцевих бюджетах необхідно передбачати кошти на фінансування зазначених робіт.

Активно обговорювалося питання утримання доріг загального користування місцевого значення. Окрім того, керівник ДП «Служба місцевих автомобільних доріг» у Черкаській області Артем Фіалковський повідомив, що договори з підрядними організаціями на виконання робіт пролонговані на цей рік, а в кінці січня будуть завершені тендерні процедури і укладені нові договори на 2020 рік.

Широкий спектр питань висловив начальник управління житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури, інфраструктури, енергетики та захисту довкілля райдержадміністрації Петро Данилішин, який, зокрема,  наголосив на необхідності реалізації заходів ряду районних програм, розробки проектів генеральних планів населених пунктів, інвентаризацію земель та проведення нормативно-грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення.

Заслухано також начальника Черкаського управління ГУ ДПС у Черкаській області Юрія Кучеренка щодо роботи із виявленням незаконного обігу і роздрібної торгівлі пальним, алкоголем та тютюновими виробами, легалізації трудових відносин та збільшення надходжень  місцевих податків і зборів.

На завершення учасники наради обговорили питання функціонування місцевої пожежної охорони району та проведення профілактичних рейдів-перевірок розважальних закладів району у вечірній та нічний час.

Підбиваючи підсумки наради, голова районної ради Олексій Собко вніс пропозиції сільським головам, а заступник голови райдержадміністрації Петро Коренюк – керівникам структурних підрозділів щодо налагодження комунікацій і спільної взаємовигідної роботи.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: http://oblradack.gov.ua/diyalnist-gromad-u-2020-roci-obgovoreno-na-naradi