Принципова позиція голови районної ради Валентини Любомської: пологове відділення має працювати

16 січня 2020, 11:19

Як інформують у Тальнівській районній раді, днями голова районної ради Валентина Любомська взяла участь у спільній координаційній нараді райдержадміністрації та районної ради, де заслухано головного лікаря комунального некомерційного підприємства «Тальнівська центральна районна лікарня» Олега Солодька про плани на 2020 рік та проблеми діяльності ввіреного йому медичного закладу у світлі впровадження медичної реформи вторинної ланки охорони здоров’я.

У ході виступу очільник медичного закладу зазначив, що на виконання Закону України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення» Національна служба здоров'я України буде закуповувати медичні послуги у закладах охорони здоров'я усіх рівнів і оплачувати їх згідно договору за принципом «гроші ходять за пацієнтом». Процедура закупівель медичних послуг передбачатиме дотримання надавачами умов надання послуг та специфікацій на конкретні послуги. Отже, коштів і фінансування на утримання тих чи інших відділень може не вистачати. Отож, у разі дотримання  рекомендацій Національної служби здоров’я України, під загрозою можливе закриття пологового відділення районної лікарні в зв’язку з недостатньою кількістю пологів.

Отримавши інформацію про можливе закриття пологового відділення в Тальнівській центральній районній лікарні, голова районної ради Валентина Любомська невідкладно зв’язалась в телефонному режимі з начальником управління охорони здоров’я облдержадміністрації Ларисою Кошовою та обговорила умови та подальші дії органів влади і комунального некомерційного підприємства щодо збереження пологового відділення у Тальнівській центральній районній лікарні.

За ініціативи Валентини Любомської проведено окрему зустріч з директором-головним лікарем комунального некомерційного підприємства «Тальнівська центральна районна лікарня» Олегом Солодьком, на якій голова районної ради висловила чітку позицію – пологове відділення в ЦРЛ має бути збережене. Запропоновано Олегу Солодьку подати конкретні розрахунки і пропозиції щодо перспектив розвитку закладу охорони здоров’я в цілому і збереження пологового відділення зокрема.

Окрім того, голова районної ради Валентина Любомська зазначила, що керівник медичного закладу завжди матиме її підтримку і депутатів районної ради при вирішенні цих та інших питань.

На підтвердження своїх слів, вона учора разом з керівниками медичних закладів – головними лікарями КНП «Тальнівська районна центральна лікарня» Олегом Солодьком та КНП «Тальнівський центр медико-санітарної допомоги» Анною Данилюк взяла участь у підсумковій нараді в управлінні охорони здоров’я Черкаської обласної державної адміністрації, де обговорювалися перспективи реформи охорони здоров’я.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: http://oblradack.gov.ua/principova-poziciya-golovi-rayonnoi-radi-valentini-lyubomskoi-pologove-viddilennya-mae-pracyuvati