На сесії депутати внесли зміни до бюджету, районних програм та звернулися із заявою про незадовільну роботу Служби автомобільних доріг

16 січня 2020, 15:52

За повідомленням Смілянської районної ради, заступник голови Василь Латенко провів пленарне засідання п’ятдесят п’ятої сесії районної ради.

Постійними комісіями до порядку денного було подано дванадцять питань, але при його формуванні на початку пленарного засідання депутатами запропоновано до розгляду ще два: про внесення змін до районної програми «Призовна дільниця» та про передачу будівлі із цілісними майновими комплексами із спільної власності територіальних громад Смілянського району у комунальну власність Ротмістрівської сільської ради.

На початку засідання головуючий проінформував депутатів про щорічне декларування доходів і витрат фінансового характеру за 2019 рік та щорічне звітування на округах про виконання депутатських повноважень відповідно до законодавства України.

Розглядаючи питання порядку денного, депутати заслухали інформацію виконуючого обов’язки керівника Смілянської місцевої прокуратури Дмитра Пидорича про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності в районі.

У ході розгляду районного бюджету Смілянського району на 2020 рік внесли зміни до трьох районних програм та структури виконавчого апарату районної ради та ухвалили зміни до районного бюджету, затвердивши субвенції сільських рад на утримання і забезпечення функціонування галузей соціальної сфери району.

При цьому частково виділили з районного бюджету кошти: на ремонт приміщення лікарні ім.Софії Бобринської, де буде встановлено комп’ютерний томограф; на компенсацію пільгових перевезень; виконання програми «Призовна дільниця».

Продовжено термін дії трьох освітніх програм та надано дозволи на оголошення конкурсів на право оренди приміщень районної комунальної власності.

Також ухвалено рішення про передачу будівлі Ротмістрівської лікарні із спільної власності територіальних громад сіл району у комунальну власність Ротмістрівської сільської ради.

Відповідно до ч.1 ст.15 регламенту районної ради перед завершенням роботи сесії депутат Олександр Гончаренко взяв слово для заяви про незадовільну роботу Служби автомобільних доріг в Черкаській області із усунення аварійності на ділянці дороги Н-16, що пролягає селами району.

У ході обговорення депутат Віктор Золотоверхий додав зауваження про неналежне утримання раніше відремонтованих ділянок автодоріг.

За вимогою депутатів стосовно їх заяв прийнято протокольне доручення щодо відповідного звернення до Генеральної прокуратури України.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: http://oblradack.gov.ua/na-sesii-deputati-vnesli-zmini-do-byudzhetu-rayonnikh-program-ta-zvernulisya-iz-zayavoyu-pro