Після розгляду питань порядку денного сесії голова районної ради Валентина Любомська проінформувала про реагування на ряд її звернень вищестоящими органами влади

10 липня 2020, 15:34

9 липня сесія Тальнівської районної ради продовжила свою роботу. У другому пленарному засіданні 41-ї сесії взяли участь голова райдержадміністрації Олександр Цимбал, керівники відділів, управлінь райдержадміністрації, в.о. міського голови, сільські голови, представники медичних закладів  району та засобів масової інформації.

У ході роботи депутати внесли змін до районної комплексної програми «Турбота» на 2015-2020 роки, а також про надали орендарям майна, що належить до спільної власності територіальних громад сіл та міста району, пільги зі сплати орендної плати на період карантину.

 

Було надано дозвіл відділу освіти райдержадміністрації на передачу на безоплатній основі Тальнівському районному територіальному центру соціального обслуговування залишків невикористаних у закладах освіти продуктів харчування.

Далі депутати розглянули низку проектів рішень з питань управління майном комунальної власності. Найперше – затвердили Переліки першого та другого типів об’єктів, які належать до спільної власності територіальних громад сіл та міста району, та Перелік державних та комунальних підприємств, установ, організацій, що надають соціально важливі послуги населенню; ухвалили рішення про оголошення конкурсів з відбору суб’єктів оціночної діяльності (експертів), які будуть залучені до проведення незалежної оцінки адмінбудівель, що знаходиться за адресою: вул. Гагаріна, 4 та  вул. Соборна, 28.

Комунальному некомерційному підприємству  «Тальнівська центральна районна лікарня» надано дозвіл на передачу в оренду частини будівлі районної лікарні, розміщеної по вул. Небесної Сотні, 65а,  для здійснення Статутної діяльності КНП «Тальнівський центр первинної медико-санітарної допомоги»; погоджено передачу в оренду в порядку, визначеному діючим законодавством, приміщення гаражів, майна, що розміщене за адресою м. Тальне,  вул. 1-го Травня, 69, та надано дозвіл балансоутримувачу майна забезпечити проведення оцінки вартості  приміщень гаражів для подальшого  опублікування повної інформації про потенційні об’єкти оренди на офіційному сайті.

На пленарному засіданні також затверджено проект землеустрою щодо встановлення (зміни) меж адміністративно-територіальної одиниці села Мошурів ласті та погоджено відпустку голови районної ради.

Після розгляду питань порядку денного сесії голова районної ради Валентина Любомська проінформувала про реагування на ряд її звернень та звернень депутатів районної ради до вищестоящих органів влади. Зокрема,  ознайомила з відповіддю Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру стосовно сприяння у виділенні земельних ділянок державної власності сільськогосподарського призначення учасникам бойових дій.

У листі до Міністерства енергетики та захисту довкілля України йшлося про вжиття заходів щодо збереження парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Тальнівський», розроблення проекту землеустрою з організації і встановлення меж території природно-заповідного фонду та запобігання знищенню чи пошкодженню об’єкту – створення адміністрації парку. В отриманій відповіді Міністерства зазначено, що парк знаходиться на території Потаського лісництва ДП «Уманське лісове господарство» і Тальнівської міської ради. Тому здійснення всіх піднятих заходів щодо його збереження належить до компетенції Держлісгоспу та міської ради, якій і належить в подальшому зайнятися цією справою.

Голова ради ознайомила з відповідями народного депутата України Сергія Нагорняка на звернення депутатів районної ради, у яких йшлося про скасування рішення НКРЕКП щодо оплати послуг за постачання та розподіл природного газу, а також щодо збереження сільських фельдшерсько – акушерських та фельдшерських пунктів. У відповідях йдеться про підтримку проблем, означених  тальнівськими обранцями.

Також Валентина Любомська  проінформувала про відповіді Міністерства інфраструктури України, Державного агентства автомобільних доріг України, Служби автомобільних доріг у Черкаській області, народного депутата України Сергія Нагорняка, Черкаської облдержадміністрації, Департаменту будівництва облдержадміністрації, Тальнівської райдержадміністрації на звернення районної ради щодо необхідності проведення ремонту доріг в межах району.

Окрім того, Валентина Любомська озвучила, що18 червня 2020 року на засіданні колегії Черкаської ОДА при розгляді стану реалізації проектів у рамках програми «Велике будівництво» вона особисто зверталась до голови облдержадміністрації Романа Боднара з проханням розпочати роботи по ремонту доріг в рамках даного проекту і в Тальнівському районі.

Працював у цьому напрямку і голова райдержадміністрації Олександр Цимбал Завдяки спільним зусиллям нарешті в районі розпочався ремонт доріг місцевого значення. Роботи з капітального ремонту дороги державного значення Черкаси-Умань в адмінмежах району розпочнуться в 2020 році і будуть завершені в наступному.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: http://oblradack.gov.ua/pislya-rozglyadu-pitan-poryadku-dennogo-sesii-golova-rayonnoi-radi-valentina-lyubomska