Позачергова сесія внесла зміни до програм, бюджету та з питань комунального майна

08 жовтня 2020, 10:39

Як повідомляють у Черкаській районній раді, для вирішення нагальних питань заступник голови районної ради Сергій Степанюк провів пленарне засідання сорок сьомої позачергової сесії.

 У засіданні взяли участь голова районної державної адміністрації Володимир Клименко, перший заступник голови Черкаської райдержадміністрації Микола ТУРИК, керівники правоохоронних органів, сільські голови та голови ОТГ, працівники виконавчого апарату районної ради, начальники управлінь, відділів райдержадміністрації, преса та радіомовлення.

До початку сесії було проведено засідання профільних постійних комісій районної ради та президії районної ради, на яких обговорено проекти рішень та рекомендувано їх до розгляду на  сесії.

Отже, до порядку денного сесії було подано 13 питань.

Першим депутати розглянули і погодили внесення змін до Програми розвитку житлово-комунального господарства та підтримки комунального підприємства теплових мереж Черкаського району на 2018-2020 роки та до «Програми фінансування ремонту доріг державного значення, які проходять територією Черкаського району на 2020-2021 роки». Інформував  присутніх начальник управління житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури, інфраструктури, енергетики та захисту довкілля районної державної адміністрації Петро Данилишин.

Наступним депутати районної ради розглянули зміни до районного бюджету на 2020 рік, з якими присутніх ознайомила начальниця фінансового управління райдержадміністрації Ганна Шокот, зокрема, щодо перерозподілу коштів в межах кошторисних призначень та про зміни в частині міжбюджетних трансфертів.

Позитивно проголосували депутати з питань управління майном комунальної власності, щодо яких інформувала завідувачка сектору з питань юридичного забезпечення та управління майном спільної власності виконавчого аппарату районної ради Ірина Гриценко. Зокрема, ухвалено рішення про групи подовженого дня у закладах загальної середньої освіти Черкаської районної ради; про внесення змін до переліку суб’єктів (об’єктів) спільної власності територіальних громад сіл Черкаського району та уповноважених органів, яким вони передані в управління; про безоплатну передачу майна спільної власності територіальних громад сіл Черкаського району; про безоплатну передачу лабораторного обладнання; про надання дозволу на списання основних засобів; про встановлення комунальному підприємству теплових мереж Черкаського району тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання.

Більшістю голосів від загального складу районної ради проголосовано питання про погодження переукладання контракту з директором територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Черкаського району Вишиваним В.М.

На завершення сесії депутат районної ради Петро Коренюк виніс на обговорення звернення депутатів Черкаської районної ради до Верховної Ради України та Міністерства розвитку громад та територій України щодо відсутності законодавчої бази діяльності новоутворених районних рад. Відмітив, що на сьогодні проєкт Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впровадження окремих питань діяльності та організації органів державної влади, органів місцевого самоврядування у зв'язку з утворенням (ліквідацією) районів» (№ 3651) скерований Верховною Радою України лише  на повторне перше читання.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: http://oblradack.gov.ua/pozachergova-sesiya-vnesla-zmini-do-program-byudzhetu-ta-z-pitan-komunalnogo-mayna