Серед переможців конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування» 2020 року – одна ОТГ з Черкащини

20 жовтня 2020, 14:53

Міністерство розвитку громад та територій України оголосило переможців конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування» у 2020 році, який Мінрегіон вже сьомий рік поспіль проводить у партнерстві з Програмою Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні».

«Ми сьогодні нагородили 33 органи місцевого самоврядування, які не лише впроваджують на своїй територій сучасні проекти, а й розуміють, наскільки важливо ділитися власним досвідом з колегами, щоб успішнішою ставала уся країна. Серед переможців абсолютна більшість – об’єднані територіальні громади. І це не дивно, бо саме в ОТГ останніми роками відбувалося найбільше змін і там вже прекрасно розуміють вагу кожного проекту, кожного рішення, знають вартість найменшого досвіду, яким можна використати у своїй громаді. Наступного року, коли уже всі громади в Україні матимуть однакові повноваження і ресурси, досвід цьогорічних переможців і кращі практики минулих років будуть як ніколи затребуваними, тому маємо зробити ці проекти відомими і доступними кожному», - сказав під час церемонії нагородження переможців заступник Міністра розвитку громад та територій України В'ячеслав Негода.

Як відзначив посадовець, цього року на конкурс надійшло 168 заявок з усіх областей України, з них 88 – від об’єднаних територіальних громад. Учасники подавали свої проекти з трьох тем: «Влада та громада: інформування, діалог, участь»; «Покращення якості надання освітніх послуг (дошкільна, середня та професійно-технічна освіта)» та «Формування безпечного, комфортного та привабливого життєвого середовища».

Саме з останньої теми у номінації «сільські, селищні, міські ради об’єднаних територіальних громад» дипломом ІІІ ступеня відзначена Бузівська сільська рада об’єднаної територіальної громади Жашківського району Черкаської області, «Сортування сміття».

Окрім того, декілька учасників конкурсу отримали нагороди «Спеціальна відзнака».


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: http://oblradack.gov.ua/sered-peremozhciv-konkursu-kraschi-praktiki-miscevogo-samovryaduvannya-2020-roku-odna-otg-z