Фотовиставка з Майдану – свідчення гідності українців та європейського вибору

23 листопада 2020, 14:44

Напередодні Дня Гідності і Свободи Черкаський обласний художній музей презентував виставку плакатів, створених на основі фотоматеріалів хроніки подій у листопаді 2013 року, починаючи з мирного протесту проти відмови керівництва держави підписати Угоду про асоціацію між Україною та ЄС.

Тому 21 листопада 2013 року громадяни України вийшли на київський Майдан Незалежності, а згодом хвиля протестів охопила всю країну, в тому числі, і Черкаси.

Майдан став потужним поштовхом до вибуху ідей національної свободи. Він відродив символи та образи тих історичних і культурних цінностей, на яких ґрунтувалася українська державність впродовж століть. Саме ці символи – гімн, прапор, козацькі звичаї в організації майдану, ідеї єдності та братерства – невід’ємні атрибути Революції Гідності. Візуальними образами боротьби українського народу ХХІ століття також стали барикади, запалені шини та згуртований люд. На Майдані з’явилися нові Герої української нації, імена яких навіки закарбувала народна пам’ять.

Значення і велич історичних подій усвідомлюються з часом. У цьому можна переконатися, завітавши і оглянувши унікальну виставку.

Фото зроблені безпосередньо учасниками цих подій: Степаном Вінярським та Олегом Островським.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: http://oblradack.gov.ua/fotovistavka-z-maydanu-svidchennya-gidnosti-ukrainciv-ta-evropeyskogo-viboru