Першим заступником Олександра Вельбівця став Валентин Тарасенко

09 грудня 2015, 14:12
«Вечірні Черкаси», №49, 9 грудня 2015 року

Депутат Черкаської обласної ради від партії ВО “Черкащани” Валентин Тарасенко був обраний першим заступником голови обласної ради, пише «ІнфоМіст».

“За” кандидатуру Тарасенка проголосували 43 народні обранці. 9 депутатів проголосували “проти”. Всього в голосуванні взяли участь 55 депутатів.

Кандидатуру на голосування вніс голова облради.

– Нам треба займатися конкретними темами. Сподіваємося, ми колись доживемо до того часу, коли звичайні люди не будуть перейматися політикою, – говорить Валентин Тарасенко.

Тарасенко коротко розповів депутатам про себе і власний трудовий шлях. Зокрема, від тривалий час пропрацював у Звенигородському районі в місцевій податковій та РДА. Останнім місцем його роботи є НВФ \"Урожай\", у якому працює із 2010 року.За словами Валентина Тарасенко, у \"Партії регіонів\" або в інших політичних партіях ніколи не був.

Проти кандидатури Тарасенка виступив Микола Булатецький, який назвав кандидатуру від “Черкащан” спробою узурпації влади в області. Депутат Михайло Мушієк заявив, що фракція “Батьківщини” за озвучену кандидатуру першого заступника не голосуватиме. Так само відмовилася голосувати за Тарасенка фракція “Свободи”.

Після обрання першого заступника голова облради вніс кандидатуру заступника. Ним став керівник обласної організації Партії ветеранів Афганістану, депутат облради Олександр Рибченко.

– Це моя особиста пропозиція. Вона практично ні з ким не узгоджена. І прошу підтримати, – зазначив Вельбівець.- Я налаштований на конструктив з усіма політичними силами. Таке рішення напевно новина і для Рибченка. Це для того, щоб не було думок, що на керівник посадах керівники провладних партій. Людина він відома, довго обговорювати не треба.

Сам Олександр Рибченко зауважив, що участі у деребанах він не брав і не буде брати.

Висунення Рибченка обурило депутата від Радикальної партії Олега Ляшка Миколу Булатецького. Той нагадав, що на попередньому засіданні Рибченко обіцяв боротися із фальсифікаціями, а не йти у владу.

Вельбівець зазначив, що, на його переконання, Рибченко має займатися роботою із громадськими організаціями, комунальною власністю тощо. Під час обговорення депутат від ВО «Свобода» Юрій Ботнар заявив, що його політ сила не буде брати участі у голосуванні за заступника. Урешті за кандидатуру Рибченка проголосувало лише 19 депутатів із 51, що голосували.

Після цього депутати розглядали склад постійних комісій обласної ради та зміни до бюджету.



Source URL: http://oblradack.gov.ua/3929-pershim-zastupnikom-oleksandra-velbvcya-stav-valentin-tarasenko