Обласній дитячій лікарні передали унікальний апарат для порятунку немовлят

16 травня 2019, 09:22

Благодійний фонд «Допомагати просто!» передав обласній дитячій лікарні Черкаської обласної ради дороговартісне і дуже необхідне обладнання для порятунку дитячих життів – новий інтелектуальний апарат «ШВЛ HAMILTON С3». Він призначений для проведення штучної вентиляції легень у дітей, немовлят та новонароджених і коштує майже 1,2 млн грн.

Директор обласної дитячої лікарні Микола Кондрацький розповідає, що цей апарат є унікальним. Його параметри підходять до хворого у будь-якому стані і може застосовуватися як до новонароджених, так і для дітей старшого віку.

 

За словами Миколи Івановича, апарат даної фірми вже себе зарекомендував як надійний і легкий в обслуговуванні. Також він зручний для перевезення пацієнтів: у нього є вбудована турбіна, а акумулятор довго працює без підзарядки. На Черкащині в закладах охорони здоров’я апаратів саме такої моделі немає взагалі.

– Дихальна апаратура – це найнеобхідніше обладнання для відділення інтенсивної терапії, – відзначає завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії Віктор Жила. – Цей апарат – нового покоління, обладнаний інтелектуальними програмами, що спостерігають за станом пацієнта. Апарат працює і тоді, коли дихання хворого відсутнє. Коли ж з’являється перший вдих, апарат це фіксує одразу. Потім він фіксує частоту цих вдихів, аналізує і пропонує перейти в інший режим, за якого хворий вже сам має можливість дихати. Це дуже корисна функція. І ось ми вперше будемо з нею працювати.

Обласна дитяча лікарня не вперше отримує таку необхідну підтримку від Благодійного фонду «Допомагати просто!». Тривалий час фонд ПриватБанку вкладає сили і кошти на допомогу дітям. 2019-й рік не став винятком.

Заступник директора фонду «Допомагати просто!» Антон Дорожан наголосив, що їхня організація є прихильником реальної допомоги, прислухається до думки лікарів, профільних фахівців. Щодня, дивлячись на назву фонду, намагаються втілити це в життя. Він закликав приєднуватись до благодійних програм Фонду у Приват24, терміналах, банкоматах і  пам’ятати, що маленької допомоги не існує. Допомагати насправді просто.

 


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: http://oblradack.gov.ua/oblasniy-dityachiy-likarni-peredali-unikalniy-aparat-dlya-poryatunku-nemovlyat