У Кам’янській ОТГ відбудеться «KAMIANKA MUSIK FEST»

05 червня 2019, 10:14

8 червня 2019 року Кам’янська громада зустрічатиме гостей з різних куточків України – на єдиному у країні фестивалі класичної музики, що став традицією цієї громади.

– Перший фестиваль ми провели торік – він зібрав сотні шанувальників класичної музики і став невід’ємною частиною бренду «Кам’янка – туристичне місто», над якою ми працюємо, – констатував заступник міського голови Кам’янки Олександр Потапенко. – Як відомо, протягом 28 років у Кам’янці жив і працював всесвітньо відомий композитор Петро Ілліч Чайковський. І протягом 17 років у нас проводився дитячий конкурс пам’яті Чайковського, у якому беруть участь діти зі всієї України. Тепер ця унікальна культурна традиція набула більших  масштабів.

Цьогорічний «KAMIANKA MUSIK FEST» розпочнеться із літературних читань у гроті парку Декабристів і продовжиться виступами переможців дитячого конкурсу пам’яті Чайковського і талановитих дітей-музикантів з окупованих територій. Виступатиме володар гран-прі  фестивалю «Світ музики» в Італії, ансамбль скрипалів «Скрипки Кременчука» та національний ансамбль солістів «Київська камерата»  (солістка Богдана Півненко), а також група «АTMAWINDS» (авторська музика в стилі jazz та world music) та «FALK BONITZ TRIO» (віртуозне джазове тріо Фалька Бонітца з Німеччини, що поєднує у виконанні латино,  джаз та класику). Крім того, на святі будуть виставки, вернісажі, ярмарок народних майстрів, екскурсії – і ми очікуємо, що нинішній «KAMIANKA MUSIK FEST» збере ще більше гостей, шанувальників справжньої класичної музики.

– «KAMIANKA MUSIK FEST» – класичний приклад правильного позиціонування громади. Адже за рахунок фестивалю ОТГ вирішує і питання стійкої присутності в інформаційному полі регіону, а ще це й можливість для розвитку і заробітку малого бізнесу, який може орієнтуватися на гостей фестивалю. Проведення цього заходу передбачено Стратегією розвитку громади, – зазначає радник з питань регіонального розвитку Черкаського Центру розвитку місцевого самоврядування Григорій Перерва. – Відповідно до своїх Стратегій розвитку, громади Черкащини, запроваджують культурні традиції, які розвивають громаду. Після появи фестивалю класичної музики у Кам'янці, відбувся «Гарбуз-фест» у Карашинській громаді, Фестиваль писанки у Мокрокалигірській, фестиваль-конкурс виконавців української народної та фольклорно-автентичної пісні «Білозір’я-Фольк-Фест». На черзі цьогоріч – і фестиваль «Спас медовий» у Моринській ОТГ.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: http://oblradack.gov.ua/u-kamyanskiy-otg-vidbudetsya-kamianka-musik-fest