Валентин Тарасенко вручив нагороди працівникам ЗМІ з нагоди Дня журналіста

05 червня 2019, 18:02

Традиційно, напередодні Дня журналіста України  підбиваються підсумки творчого конкурсу серед засобів масової інформації у 2019 році.

Сьогодні в прес-центрі облдержадміністрації проведено нагородження переможців цього конкурсу.

Перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко взяв участь в урочистостях з нагоди Дня журналіста і вручив низці працівників медіа  Черкащини відзнаки – Почесні грамоти обласної ради і Почесні грамоти облдержадміністрації і облради.

Звертаючись до присутніх, Валентин Тарасенко зазначив, що журналістика за останнє десятиріччя пішла значно вперед: і в технічному оснащенні, і в сфері впливу на суспільне життя. Окрім того, і держава в особі законотворця також здійснила поступ, прийнявши закон про роздержавлення преси.

– Обласне керівництво зробило все, щоб цей процес на Черкащині в цілому пройшов безболісно, без конфліктів і колізій. Працівники ЗМІ мали можливість переконатися в цьому. Відтак преса в нашій області, засоби масової інформації є політично незаангажованими, вільними у виборі тем та їх висвітленні. І ми маємо від цього обопільну користь: і для влади, і для суспільства, – наголосив Валентин Петрович.

У переддень професійного свята перший заступник голови обласної ради подякував усьому журналістському загалу Черкащини за працю та побажав нових творчих успіхів.

Нижче подаємо підсумки творчого конкурсу редакцій друкованих, електронних засобів масової інформації та журналістів області у 2019 році.

Відповідно до статті 39 Закону України „Про місцеві державні адміністрації“, Положення про проведення творчого конкурсу редакцій друкованих, електронних засобів масової інформації та журналістів області, затвердженого розпорядженням голови Черкаської обласної державної адміністрації від 06.06.2005 № 242 (зі змінами), враховуючи рішення комісії з проведення творчого конкурсу редакцій друкованих, електронних засобів масової інформації та журналістів області (протокол від 24.05.2019 № 1), затвердити підсумки творчого конкурсу редакцій друкованих, електронних засобів масової інформації та журналістів області у 2019 році, визначивши переможцями:

1. У номінації „Черкащина incognita“:

громадську організацію „Громадське телебачення: Черкаси“, якій присудити грошову винагороду в розмірі 8 000 (вісім тисяч) грн та нагородити дипломом переможця за перше місце;

комунальне підприємство „Медіа-центр“, якому присудити грошову винагороду в розмірі 3 000 (три тисячі) грн та нагородити дипломом переможця за друге місце;

приватне підприємство „Редакція Смілянської регіональної газети „Сміла“, якому присудити грошову винагороду в розмірі 2 000 (дві тисячі) грн та нагородити дипломом переможця за третє місце.

2. У номінації „Громадянське суспільство“:

комунальне підприємство „Телекомпанія Умань“, якому присудити грошову винагороду в розмірі 8 000 (вісім тисяч) грн та нагородити дипломом переможця за перше місце;

приватне підприємство „Медіа-центр „Надросся“, якому присудити грошову винагороду в розмірі 3 000 (три тисячі) грн та нагородити дипломом переможця за друге місце;

приватне підприємство „Редакція районної газети „Вісник Городищини“, якому присудити грошову винагороду в розмірі 2 000 (дві тисячі) грн та нагородити дипломом переможця за третє місце.

3. У номінації „Герої, які живуть поруч“:

товариство з обмеженою відповідальністю „Редакція газети „Черкаський край“, якому присудити грошову винагороду в розмірі 8 000 (вісім тисяч) грн та нагородити дипломом переможця за перше місце;

комунальну організацію „Редакція Городищенського районного радіомовлення „Голос Городищини“, якій присудити грошову винагороду в розмірі 3 000 (три тисячі) грн та нагородити дипломом переможця за друге місце;

комунальне підприємство „Медіа-центр“, якому присудити грошову винагороду в розмірі 1 000 (одна тисяча) грн та нагородити дипломом переможця за третє місце;

товариство з обмеженою відповідальністю „Редакція газети „Шполянські вісті“, якому присудити грошову винагороду в розмірі 1 000 (одна тисяча) грн та нагородити дипломом переможця за третє місце.

4. У номінації „Кращий журналіст року“:

Калиновську Тетяну Станіславівну, головного редактора Черкаської обласної громадсько-політичної газети „Черкаський край“, якій присудити грошову винагороду в розмірі 11 000 (одинадцять тисяч) грн та нагородити дипломом переможця за перше місце.

5. У позаконкурсних номінаціях:

Ківака Артема Сергійовича, фотографа інформаційного агентства „Прочерк“, якого нагородити дипломом;

Новохацького Василя Івановича, художника-карикатуриста Черкаської обласної громадсько-політичної газети „Черкаський край“, якого нагородити дипломом.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: http://oblradack.gov.ua/valentin-tarasenka-vruchiv-nagorodi-pracivnikam-zmi-z-nagodi-dnya-zhurnalista