Розгляд питань порядку денного чергової сесії обласної ради перенесено на наступний тиждень

12 червня 2019, 16:00

12 червня депутати зібралися для продовження роботи тридцятої сесії обласної ради. На початку засідання головуючий – перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко – оголосив присутнім, що у зв’язку з тим, що напередодні вийшла з ладу електронна інформаційна система, рішення у ході засідання будуть прийматися шляхом поіменної реєстрації та голосування кожного депутата.

Оскільки на сесії були присутні представники громади Уманського та Христинівського районів, після голосування було надано можливість виступити їх представникам. Головною вимогою громади та керівників колективних сільськогосподарських підприємств сіл Родниківка Уманського та Ягубець Христинівського районів стало звільнення з посади начальника Держгеокадастру в Черкаській області Ольги Залоги, яка, на їх думку, блокує розпаювання землі у цих селах.

Депутат обласної ради, голова облдержадміністрації Олександр Вельбівець підтримуючи позицію громади, наголосив, що ні у нього, як голови Черкаської ОДА, ні у першого заступника голови обласної ради Валентина Тарасенка та у всього депутатського корпусу обласної ради на сьогодні немає відповідних повноважень звільняти чи призначати на посаду керівників обласного Держгеокадастру. Виключними повноваженнями депутатів є схвалення відповідного звернення до вищого керівництва Держгеокадастру в Україні, вищих органів державної влади з проханням розглянути це питання. Як підтвердив Валентин Тарасенко, таких звернень депутатами вже схвалено два. Перше з них не знайшло відповідної реакції, останнє (схвалене в ході першого пленарного засідання тридцятої сесії обласної ради) направлено на розгляд.

Після оголошення складу секретаріату та ухвалення лічильної комісії, депутати перейшли до внесення змін до порядку денного. Ряд невдалих спроб змінити порядок розгляду питань та дискусії щодо роботи депутатського корпусу загалом завершились перереєстрацією. В результаті кворуму для подільної роботи сесії виявилось недостатньо.

Валентин Тарасенко, за погодженням із керівниками фракцій, оголосив перерву в засіданні до 21 червня 2019 року.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: http://oblradack.gov.ua/rozglyad-pitan-poryadku-dennogo-chergovoi-sesii-oblasnoi-radi-pereneseno-na-nastupniy-tizhden