Виставка акварельного живопису «ДНІ-ПРО» набула статусу міжнародної

02 серпня 2019, 10:38

У обласному художньому музеї відкрито виставку акварельного живопису «ДНІ-ПРО». Ідейною натхненницею заходу стала старший викладач кафедри дизайну ЧДТУ, учасниця всеукраїнських та регіональних виставок, членкиня Черкаського осередку Спілки дизайнерів України Тетяна Куліш.

Акварель – це вода плюс ідея художника, втілена на папері акварельними фарбами. І не кожному вона відкриває свої таїни майстерності та осягнення матеріалу. Акварельний живопис – це магічний танок пензля по поверхні паперу, це – творчий процес, досвід  і вміння художника рухатись за потоком води легко і артистично, постійно і невимушено слідувати за своїм натхненням.

Дніпро з його мальовничими берегами-краєвидами – це також водна життєдайна артерія, що надихає не одне покоління як зрілих митців, так і молодих художників на творчість. І Міжнародна виставка акварельного живопису «ДНІ-ПРО», яку відкрито 1 серпня 2019 року, це засвідчує.

Обласний художній музей гостинно відкрив свої зали для експозиції робіт художників з України, Литви, Молдови, Польщі, Чехії, Японії. Це гарна знакова подія для містян, які люблять і підтримують культуру.

Вперше виставка «ДНІ-ПРО» була успішно започаткована черкаськими художниками торік у музеї «Кобзаря» Т. Г. Шевченка, відділі обласного краєзнавчого музею. Однак  вже цього року переросла в новий міжнародний проект з низкою мистецьких заходів: демонстраційних показів акварельної майстерності учасниками виставки (Арт-партнер заходу: ROSA - Ukrainian Manufacturer of Fine Art Materials ― провідний український виробник матеріалів для живопису); зустрічей з поетами і музикантами; одноденних пленерів в Черкасах, майстер-класів провідних художників.

 

На нинішній виставці акварельного живопису «ДНІ-ПРО» представлені 92 роботи відомих майстрів акварелі і аматорів, заслужених художників України і студентів, що увійшли в каталог виставки, а також окремі роботи черкаських митців.

Серед учасників  багато молодих авторів, які тільки починають свій шлях у мистецтві і з великою зацікавленістю створюють нові твори в різних техніках та напрямках акварельного живопису.

Свої мистецькі вподобання художники відображають в акварельних пошуках та викінчених зрілих роботах. Митті життя, зафіксовані  в акварельному етюді, вже існують самостійно, а образи, пропущені через серце художника, стають витворами мистецтва.

В них віддзеркалюються різноманітні теми сьогодення, мотиви природи нашої землі та філософські пошуки сенсу буття. Через  різноманітні техніки акварельного живопису такі як лесування, по-мокрому, alla-prima, експериментальні технічні прийоми з використанням солі, маскувальної рідини тощо розкривається авторське бачення та відчуття навколишнього світу.

Глядачі мають унікальну можливість оцінити професійний рівень представлених картин, творчі нахили, потенціал і можливості зростання рівня авторів і отримати насолоду від споглядання представлених творів.

Виставка діє до 15 серпня 2019 року.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: http://oblradack.gov.ua/vistavka-akvarelnogo-zhivopisu-dni-pro-nabula-statusu-mizhnarodnoi