На Корсунщині молодь навчають бути активними лідерами у своїх громадах

15 серпня 2019, 09:31

Проект «Молодіжний табір соціальних інновацій «Che-Inn 1.0!» для молоді 4 громад Черкащини проводить громадська організація «Проти корупції».

За словами її лідера Юрія Путрі, унікальний проект спрямований на підвищення активності молоді громад – у їх лідерстві та створенні інноваційних проектів на благо своїх громад.

Навчання проводять спеціально запрошені тренери.

На переконання Юрія Путрі, виховання молодих лідерів у громадах підвищить громадянську активність ОТГ загалом і сформує прошарок майбутньої інтелектуальної еліти черкаських громад, що їх розвиватимуть.

Організатори сподіваються на продовження проекту, у якому наразі бере участь молодь Білозірської, Карашинської, Набутівської, Стеблівської громад та м.Корсунь-Шевченківський.

 – Робота з молоддю – одне з ключових завдань місцевої влади. За рахунок залучення молодого покоління до життя громади вдається формувати активний прошарок населення, який починає ідентифікувати себе з громадою і прагне змінювати її на краще, – констатує радник із питань регіонального розвитку Черкаського Центру розвитку місцевого самоврядування, що створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону, Григорій Перерва. – Також це своєрідний стимул для молоді і надалі залишатися в селі: адже вони отримують шанс самостійно вплинути на ситуацію і побачити досягнутий результат. Дуже важливо, що всі перелічені вище ОТГ закладали до своїх Стратегій розвитку залучення молоді у життя громад, брали участь у відповідних тренінгах, де вчилися, як це робити краще. А зараз вже почали працювати на результат і втілювати у життя отримані знання.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: http://oblradack.gov.ua/na-korsunschini-molod-navchayut-buti-aktivnimi-liderami-u-svoikh-gromadakh