Валентин Тарасенко провів робочу нараду з керівниками комунальних некомерційних підприємств охорони здоров’я

19 серпня 2019, 16:33

Перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко провів робочу нараду з керівниками обласних комунальних некомерційних підприємств охорони здоров’я, зокрема, обласної лікарні, обласного кардіологічного центру, обласного онкодиспансеру та інших, що належать до медичних закладів третинного рівня, що надають високоспеціалізовану допомогу.

У засіданні взяв участь начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Михайло Лобас.

Темою для розмови і обговорення стало те, що з наступного року обласні комунальні заклади охорони здоров’я будуть працювати в нових реаліях, що зумовлені запровадженням реформи в цій галузі.

Відповідно, обласні заклади стають автономним підприємством, що напряму працюватиме з Національною службою здоров’я України (НСЗУ). Окрім того, на них чекатиме ще низка новацій  як організаційного, так і правового характеру.

Щоб уникнути різних колізій, в тому числі фінансових, учасники робочої групи приступили до розробки проекту Положення про порядок складання, затвердження фінансових планів закладів охорони здоров’я, що належать до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Черкаської області, діють в організаційно-правовій формі комунальних некомерційних підприємств, та контролю за їх виконанням.

Підготовлений документ після процедури, визначеної Регламентом обласної ради, буде подано на пленарне засідання сесії обласної ради для ухвалення депутатами.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: http://oblradack.gov.ua/valentin-tarasenko-proviv-robochu-naradu-z-kerivnikami-komunalnikh-nekomerciynikh-pidpriemstv