Відбулося пленарне засідання Катеринопільської районної ради

20 серпня 2019, 11:12

16 серпня  2019 року відбулося засідання позачергової двадцять четвертої сесії районної ради сьомого скликання, яку провів голова районної ради Віталій Верета. У роботі пленарного засідання взяли участь голова райдержадміністрації Ольга Ніколенко, депутат обласної ради Михайло Морозюк, заступники голови райдержадміністрації, керівники управлінь, відділів райдержадміністрації, установ, організацій, підприємств, політичних партій, громадських організацій,  сільські, селищні голови, старости.

Перед тим, як розпочати роботу сесії, голова районної ради Віталій Верета та голова райдержадміністрації Ольга Ніколенко вручили Почесну відзнаку «За заслуги перед Черкащиною» сестрі загиблого в зоні проведення Операції Об’єднаних Сил Данілейченка Сергія Павловича, якою він був нагороджений посмертно. Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять героя та загиблих наших земляків під час бойових дій на Сході України.

Голова районної ради проінформував присутніх про розпуск депутатської фракції Радикальної партії Олега Ляшка та утворення депутатської групи «Свідомий вибір» у складі п’яти депутатів. Після цього депутати перейшли до розгляду питань порядку денного.

Попередньо всі питання були детально розглянуті на засіданні президії та постійних комісій районної ради, тому з усіх питань депутати були одностайними в прийнятті рішень.

З метою підвищення рівня медичного обслуговування населення, розширення можливостей щодо його доступності та якості, ефективного використання кадрового потенціалу, підвищення ефективності використання бюджетних коштів, враховуючи вимоги законодавства України, на пленарному засіданні було прийнято рішення про реорганізацію Катеринопільської центральної районної лікарні шляхом перетворення її у комунальне некомерційне підприємство «Катеринопільська  центральна районна лікарня».

Заслухали головного лікаря НКП «Катеринопільський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Олену Пироженко, яка ознайомила присутніх з інформацію про хід виконання програми розвитку та підтримки КНП на 2019 рік, а також про виконання фінансового плану за І півріччя 2019 року.

Начальник фінансового управління РДА Тамара Чоловська проінформувала про пропозиції райдержадміністрації щодо змін, які  пропонується внести до районного бюджету. Зокрема, вона зазначила, що відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 02.08.2019 № 500-р Катеринопільському району (для смт Катеринопіль) передбачено субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій в сумі 4 750 030 грн, відповідно направлено ці кошти для передачі субвенції селищній раді на капітальний ремонт даху Катеринопільського центру розвитку дитини «Сонечко» в сумі 1 655 030 грн та на капітальний ремонт дороги вулиці Набережна в смт Катеринопіль в сумі 300 000 грн, відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації на капітальний ремонт покрівлі Катеринопільського ліцею в сумі 660 000 грн, Катеринопільській ЦРЛ на її  комп’ютеризацію в сумі 2 135 000 грн, яка є однією із умов при реорганізації ЦРЛ у КНП. За рахунок збільшення дохідної частини районного бюджету збільшено видатки на галузь освіти, культури, медицини, соціального захисту та деякі районні програми. За пропозиціями розпорядників коштів здійснено перерозподіл видатків районного бюджету.

Також внесено необхідні зміни до районних цільових програм: покращення соціального обслуговування найбільш вразливих верств населення на 2015-2019 роки; з відзначення державних свят та пам’ятних дат в Катеринопільському районі на 2019 рік; підтримки органів виконавчої влади на 2016-2019 роки; матеріальної підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей на 2018-2020 роки; розвитку Катериннопільської центральної лікарні на 2019-2021 роки; розвитку та підтримки комунального некомерційного підприємства «Катеринопільський районний центр первинної медико-санітарної допомоги  на 2018-2020 роки».

Депутати прийняли ще низку рішень із земельних питань, зокрема про встановлення меж деяких сіл району і затвердження відповідних проектів землеустрою, які були виготовлені  на замовлення сільських рад на цей час.

Відповідно до Регламенту у відведений час для виступів і оголошень була надана можливість висловитись всім депутатам. Майже всі запитання стосувались однієї тематики – ремонту доріг і мостів в районі. Зокрема, депутат обласної ради Михайло Морозюк детально проаналізував стан справ з ремонтом доріг та висловив занепокоєння стосовно складної ситуації, яка склалася щодо проведення поточного середнього ремонту доріг загального користування місцевого значення, а також аварійним станом мосту в с. Шостакове, мосту через р. Велика Вись, між населеними пунктами Ямпіль Катеринопільського району та Кальниболота Новоархангельського району. Зазначив, що виготовлено проектно-кошторисну документацію для проведення аукціону із визначення підрядної організації з виконання цих робіт. Проте станом на 16 серпня поточного року аукціони не відбулися. Затягування в часі виконання зазначених робіт несе за собою великі ризики щодо якості їх виконання, або залишення цих об’єктів взагалі без ремонтів.

Голова РДА Ольга Ніколенко підтримала занепокоєння депутатів, зазначивши при цьому, що райдержадміністрація робила і продовжує робити все можливе для того, щоб роботи по ремонту відбулися вчасно. Але вплинути на ситуацію на рівні району неможливо.

За результатами обговорення було створено робочу групу з даного питання та вирішено підготувати звернення до голови Черкаської обласної державної адміністрації Ігоря Шевченка.

Після цього депутати не закрили роботу сесії та вирішили продовжити її на наступному пленарному засіданні. 

 


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: http://oblradack.gov.ua/vidbulosya-plenarne-zasidannya-katerinopilskoi-rayonnoi-radi