На День міста у Тальному відкрили дві виставки та започаткували конкурс

23 серпня 2019, 09:17

19 серпня, коли православні українці відзначають Преображення Господнє, або як його ще називають – Яблучний Спас, тальнівчани святкують День міста. Про святкування дня міста розповів журналіст Олег Шатайло.

Цього року заходи розпочалися із літургії в Петропавлівському храмі Православної Церкви України. Потім, вже традиційно, провели шаховий турнір та турнір з міні-футболу «Пам’яті героїв». Водночас, у Тальнівському музеї історії відкрили відразу дві виставки. Перша присвячена 100-річчю відкриття учительської семінарії. На огляд відвідувачів виставлено копії документів, пов’язаних з діяльністю навчального закладу, тогочасні і пізніші газетні публікації, фото випускників та їхні документи.

На відкритті про створення та діяльність семінарії розповіла директор музею Світлана Проценко, а працівники міської ради Наталія Накоп’юк, Алла Карбовська, Петро Дерибчина та Валентин Голублєвський виступили в ролі семінаристів.

На фотовиставці «Чарівна тальнівчанка» представлено 30 фотографій з сімейного архіву та зібрань сім’ї Гордєєвих. Зроблені вони в період з 1889 до 2019 року.

– На найстарішій світлині моя бабуся, рідна сестра композитора Олександра Кошиця – з гордістю каже Валентин Гордєєв. – Тут бачите родинні фотографії до 1952 року і ті, які я знімав ще на плавку і вже цифровим фотоапаратом.

Усім, хто не встиг святкового дня відвідати виставки, зможуть ознайомитися з ними до 31 серпня, з 10 до 17 години.

Територія проведення заходів була поділена на сектори, щоб ніхто один одному не заважав. Окремо фотозона «Я люблю Тальне», поруч – майстер-класи і аквагрим для діток. Для зручності глядачів, окрім лавок – тюки з соломою. Та чи не найбільше тальнівчани чекали святкового концерту. Репертуар концерту відповідав тематиці свята. До речі, в ньому, крім талановитих тальнівців, взяв участь віртуоз-саксофоніст з Умані.

Цього року започатковано конкурс «Гордість громади». Під час урочистостей міський голова відзначив переможців у номінаціях «Активний житель громади року» (Олександр Остапчук), «Меценатство. Милосердя. Благодійність року» (Володимир Мовчан), «Талант року» (Марина Гончаренко), «Громадський діяч року» (Олександр Овчаренко), «Найкращий благоустрій території підприємств, організацій року» (комбінат хлібопродуктів «Талне»).

У святкових заходах взяв участь і новообраний народний депутат України Сергій Нагорняк. Сергій Миколайович подякував за підтримку на виборах, привітав тальнівчан із святом і побажав Тальному стати найуспішнішим містом України.

А свято тривало й тривало: конкурси, запуск кулі-побажань, караоке і, звичайно ж, впродовж свята безкоштовне частування традиційними українськими стравами за рахунок спонсорів.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: http://oblradack.gov.ua/na-den-mista-u-talnomu-vidkrili-dvi-vistavki-ta-zapochatkuvali-konkurs