Відбулася сесія Тальнівської районної ради

27 серпня 2019, 12:26

23 серпня 2019 року відбулася 34-а сесія Тальнівської районної ради сьомого скликання, яку, за дорученням районної ради, провела Валентина Сарана – депутат районної ради.

Перед початком сесії головуюча зазначила, що 29 серпня мине п’ята річниця трагедії Іловайського котла, де героїчно загинув за волю та незалежність України наш земляк – Малиш Віталій Васильович. 28 серпня 2016 року в зоні АТО загинув Івченко Василь Васильович. Нажаль, і сьогодні продовжують гинути наші співвітчизники в зоні проведення операції об'єднаних сил. Присутні вшанували пам’ять справжніх патріотів України, які віддали своє життя за її свободу, територіальну цілісність і незалежність, хвилиною мовчання.

Після цього було розпочато пленарне засідання ради. В ньому взяли участь виконуюча обов’язки голови райдержадміністрації Тетяна Півторак, керуючий справами виконавчого апарату районної ради Віталій Карпук, начальники відділів, управлінь райдержадміністрації, сільські голови, керівники територіальних органів виконавчої влади, представники громадських організацій та засобів масової інформації району.

Головуюча привітала депутатів обласної, районної ради, сільських голів, в.о. старости, які відзначали свій день народження у міжсесійний період. Побажала міцного здоров'я, невичерпної енергії, сонячного тепла,  добробуту, благополуччя й мирного неба над головою.
 

До слова було запрошено депутата районної ради Валентину Любомську, яка вручила Почесні Грамоти голові районної спілки прикордонників Миколі Мельнику за активну громадську діяльність та команді районної ради за участь у спартакіаді державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування і зайняте перше місце у змаганнях з волейболу.

Потім депутати перейшли до розгляду питань порядку денного. Заслухали інформації про виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку Тальнівського району за І півріччя 2019 року; районного бюджету за І півріччя 2019 року та внесення змін до нього; програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху на період до 2020 року в Тальнівському районі; програми боротьби з амброзією полинолистою у Тальнівському районі на 2018-2020 роки.

Виконуюча обов’язки директора Тальнівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Руслана Івченко проінформувала депутатів про роботу Тальнівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з надання якісних соціальних послуг. Директор територіального центру соціального обслуговування із надання соціальних послуг громадянам Сергій Шпичак розповів про діяльність територіального центру соціального обслуговування із надання соціальних послуг громадянам, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги.

Крім того, депутати затвердили Програму правової освіти населення Тальнівського району на 2019-2020 роки, прийняли рішення про утворення тендерного комітету та затвердження положення про тендерний комітет Тальнівської районної ради, ряд рішень щодо реорганізації закладів освіти і з питань управління майном спільної власності територіальних громад сіл та міста району, погодження проектів землеустрою щодо встановлення (зміни) меж адміністративно-територіальних одиниць.

На сесії було також прийняте рішення районної ради щодо безоплатної передачі зі спільної власності територіальних громад сіл та міста Тальнівського району до комунальної власності Тальнівської міської об’єднаної територіальної громади житлового приміщення (квартири), для подальшої приватизації лікаркою-інфекціоністом КНП «Тальнівська центральна районна лікарня» І. Терлецькою, яка проживає в даній квартирі та особистого житла не має.

Одним із найболючіших  питань, що хвилюють не лише депутатів районної ради, а й усіх жителів району, є незадовільний стан автомобільних доріг. З цього приводу депутатами районної ради було схвалене звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Державного агентства автомобільних доріг України, Черкаської обласної державної адміністрації та обласної ради щодо незадовільного стану автомобільних доріг державного значення в адмінмежах району.

На завершення роботи сесії головуюча Валентина Сарана привітала всіх присутніх з Днем Державного Прапора України та Днем незалежності України. Зазначила, що ці обидва свята об'єднують всіх, хто щиро любить і шанує свою державу, бачить її сучасною і процвітаючою, хто своєю працею створює для неї гідне майбутнє. Побажала, щоб віра, надія і любов до рідної землі, енергія і впевненість у власних силах окриляли, надихали усіх нас на добрі справи та нові звершення.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: http://oblradack.gov.ua/vidbulasya-sesiya-talnivskoi-rayonnoi-radi