«Черкасиоблкіно» проведено показ історичного документального фільму «Рубіж» для старшокласників

05 листопада 2019, 10:39

Як інформують у КП «Черкасиоблкіно», для школярів старших класів сіл Байбузи, Тубільці, Березняки, Первомайськ, Кумейки, Яснозір’я впродовж останнього тижня «Черкасиоблкіно» проведено показ історичного документального фільму «Рубіж».

Після його перегляду своїми враженнями поділилася вчителька історії Байбузівської загальноосвітньої школи I-III ступенів Тетяна Должикова. Ось що вона сказала:

«Фільм дуже цікавий за режисурою і потрібен в пізнавальному і виховному плані. Хронологічно вибудований. Мене вразили висвітлені події про 1939 рік, коли відбулося возз’єднання українських земель. Сподобалася розповідь про підписання Пакту Молотова-Ріббентропа. Використання документальних зйомок.

Діти мали можливість побачити карти того періоду, історичних діячів, як проводилася радянізація з 1939 по 1941 рік. Чому як визволителів зустрічало польське населення радянську армію, а потім перестало підтримувати заходи радянської влади.

Вважаю вдало висвітлено і події 1941 року: підібрано матеріал, документальне відео стосовно нападу Німеччини на Радянський Союз, і особливо добре висвітлено проголошення акту відновлення Української державності, створення Уряду у Львові та Націоналістичний рух, поділ його на дві течії: бандерівці та мельниківці. Протистояння польського народу і польського національно-визвольного руху проти радянської влади.

Згідно навчальних програм у шкільних підручниках є такий матеріал. Демонстрація таких фільмів вкрай необхідна, бо у нас дуже мало картографічного та документального матеріалу. Тим більше його потрібно шукати в інтернеті. А тут все озвучено, показано, діти сиділи тихо і уважно слухали. Особливо 10-й та11 –й класи. Їх зацікавили ці матеріали ще й тому, що все це виноситься на ЗНО».

У ході таких заходів «Черкасиоблкіно» демонструвало також школярам середніх класів – мультфільми, а дорослим – фільми у будинку культури Яснозір’я


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: http://oblradack.gov.ua/cherkasioblkino-provedeno-pokaz-istorichnogo-dokumentalnogo-filmu-rubizh-dlya-starshoklasnikiv