Анатолій Підгорний привітав працівників галузі культури з професійним святом та вручив Почесні грамоти обласної ради

07 листопада 2019, 14:44

7 листопада 2019 року в обласній філармонії традиційно проведено святкові заходи з нагоди Дня працівників культури та аматорів народного мистецтва.

Привітати учасників урочистостей зі святом завітав також голова обласної ради Анатолій Підгорний.

Звертаючись до присутніх, він, зокрема, зазначив, що це свято тих, хто за покликанням серця присвятив себе, своє дозвілля мистецтву, для кого творчість, духовність та національні традиції стали головними життєвими орієнтирами. Без перебільшення можна стверджувати, що збереження національної культури є запорукою успішних перетворень сучасного суспільства.

Голова обласної ради подякував працівникам культури за самовіддану працю та підкреслив, що своєю творчістю та силою духу вони звеличують рідну Україну.

У ході урочистостей Анатолій Підгорний за вагомий внесок у відродження української національної культури, активну культурно-просвітницьку діяльність вручив відзнаки майстрам мистецтва, зокрема, Почесними грамотами нагороджено художнього керівника Кузьминогребельського сільського будинку культури Христинівського району Миколу Іваненчука; завідуючу методичним відділом Чорнобаївського районного будинку культури Ларису Чорненко; вокальне тріо «Аріана» Черкаської обласної філармонії,  керівника народного аматорського вокального тріо «Дожниця» Тальнівського районного будинку культури Лідію Тицькун; директора Мошурівського сільського будинку культури Тальнівського району Віталія Фурсу.

Окрім того, Анатолій Підгорний вручив також Диплом лауреата обласної краєзнавчої премії імені М. Максимовича за книгу «Селянство Черкащини в добу Української революції 1917-1921 роки» творчому колективу у складі Сергія Корновенка, Василя Мельниченка, Тетяни Клименко і Юлії Пасічної.

Додамо, що Почесною грамотою Черкаської обласної державної адміністрації і обласної ради відзначено керівника народного аматорського хорового колективу Драбівського районного Центру культури і дозвілля Петра Отвиновського.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: http://oblradack.gov.ua/anatoliy-pidgorniy-privitav-pracivnikiv-galuzi-kulturi-z-profesiynim-svyatom-ta-vruchiv-pochesni