КП «Черкасиоблкіно» продовжує виїзні покази патріотичних кінострічок

08 листопада 2019, 15:34

Український кінематограф починає своє відродження. Свідченням цього є не лише те, що впродовж останніх років держава звернула увагу на цей вид мистецтва, завдяки чому на екранах кінотеатрів і телебаченні з’явилися фільми, що здатні конкурувати з відомими бестселерами.

Головним свідченням цього відродження є зацікавленість до перегляду, інтерес у глядачів різних поколінь до знакових кінострічок, особливо про події, що раніше замовчувалися або які висвітлювали у викривленому світлі.

Вітчизняний кінематограф нині у своєму арсеналі має низку фільмів, які із задоволенням переглядають  наші громадяни.

КП «Черкасиоблкіно» систематично в різних аудиторіях демонструє фільми , особливо патріотичного спрямування, в яких відновлюється та розкривається історична правда про колишніх героїв, хто боровся за державність України, а також про нинішніх, хто відстоює її цілісність в гібридній війні на Донбасі.

Впродовж жовтня і на початку листопада КП «Черкасиоблкіно» проводить виїзні кіноклуби з кращими роботами українських кінематографістів для учнів загальноосвітніх шкіл Черкащини.

Днями для старшекласників ЗОШ № 22 м. Черкаси було продемонстровано кінострічку «Рубіж. Грубешівська операція», переглянути яку охоче запрошують учителі історії.

Враженнями ділиться директор цієї школи Роман Ткалич: «На єдиному подиху ми з учнями переглянули цей фільм, який побудовано на історичних фактах і який має не лише пізнавальний, але і виховний характер для молодого покоління. Сам особисто багато кадрів побачив вперше і мені як історику та й старшокласникам було дуже корисно. Дякуємо КП «Черкасиоблкіно» за таку акцію та сподіваємося на подальшу співпрацю».


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: http://oblradack.gov.ua/kp-cherkasioblkino-prodovzhue-viizni-pokazi-patriotichnikh-kinostrichok