Проведено сесію Катеринопільської районної ради

12 листопада 2019, 09:32

8 листопада  2019 року відбулося засідання чергової двадцять п’ятої сесії Катеринопільської районної ради сьомого скликання, яку провів голова районної ради Віталій Верета. 

У роботі пленарного засідання взяли участь заступники голови райдержадміністрації, керівники управлінь та відділів райдержадміністрації, установ, організацій, підприємств, громадських організацій,  сільські, селищні голови, старости.

Перед тим, як розпочати роботу сесії присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих земляків під час бойових дій на Сході України, що загинули на війні, відстоюючи та захищаючи Україну, її свободу, незалежність і територіальну цілісність.

Віталій Верета привітав працівників культури та майстрів народного мистецтва району з нагоди  професійного свята та разом з першим заступником голови райдержадміністрації Володимиром Коваленком вручили подяку  за високу професійну майстерність, ініціативну плідну працю, творчі досягнення, активну культурно-мистецьку діяльність, вагомий внесок у розвиток культури району трудовому колективу комунального закладу «Катеринопільський районний будинок культури».

Після цього депутати перейшли до розгляду питань порядку денного.

Попередньо всі питання були детально розглянуті на засіданні президії та постійних комісій районної ради.

Першою виступила начальник фінансового управління райдержадміністрації Тамара Чоловська, яка проінформувала про пропозиції райдержадміністрації щодо змін, які  пропонується внести до районного бюджету. Зокрема, враховуючи розпорядження облдержадміністрації та рішення сесії обласної ради збільшено показники дохідної частини загального фонду районного бюджету  на  суму: 113 тис.грн. для забезпечення фінансування заходів з лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет, що дало змогу повністю забезпечити таких хворих необхідними препаратами до кінця поточного року; 724 тис.грн. для придбання житла двом дітям-сиротам району;  18 тис.грн. для надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами.

Збільшено дохідну частину районного бюджету за рахунок субвенцій сільських рад, зменшення резервного фонду районного бюджету та планових показників деяких районних програм, а також перерозподілу бюджетних призначень розпорядникам коштів. Завдяки цьому забезпечено своєчасне фінансування  захищених статей видатків бюджету та невідкладних заходів, які необхідно було профінансувати по галузях. Зокрема, збільшено видатки спеціального фонду (бюджет розвитку) для фінансування  робіт по будівництву модульної котельні Вікнинського НВК  на 85 тис. грн.  та технічне переоснащення вузлів обліку газу закладів освіти  на 100 тис. грн.

Головний лікар центральної районної лікарні Людмила Борецька ознайомила депутатів з деякими питаннями реорганізації районної лікарні. Зазначила, що реформа галузі медицини ґрунтується, зокрема, на зміні джерела доходів закладів охорони здоров’я. З наступного року фінансування буде здійснюватися за рахунок коштів Національної служби здоров’я України, яка визначена єдиним покупцем медичних послуг. Людмила Борецька також наголосила, що районну лікарню закривати не планують, адміністрація закладу  має намір провести оптимізацію структури, зокрема, об’єднати деякі відділення та скоротити ліжковий фонд, з відповідним вивільненням посад. Так, в одне планують об’єднати відділення інтенсивної терапії і терапевтичне відділення, а також акушерське і гінекологічне відділення із збереженням 5 пологових ліжок. Скорочення ліжок чекає також на дитяче та хірургічне відділення. Планується створити  6 ліжко місць  для денного стаціонару на вторинній ланці. В підсумку розгляду питання, на сесії було затверджено новий статут закладу та продовжено трудові відносини з головним лікарем Людмилою Борецькою.

Крім того, депутати заслухали  актуальну інформацію про хід виконання  комплексної програми «Турбота» на 2015-2020 роки, з якою виступив начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Сергій Тищенко. Зазначив, що всі заходи програми спрямовані на підтримку людей похилого віку, ветеранів, людей з інвалідністю, дітей з особливими потребами, пільгові категорії населення тощо. Зокрема, на забезпечення медикаментами за пільговими рецептами лікарів для амбулаторного лікування учасників ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, інвалідів та дітей народжених від осіб, які зазнали впливу радіації витрачено коштів  на суму 394 тис.грн; майже на 100% забезпечено санаторно-курортним лікуванням громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи віднесених до категорії 1; 246 тис.грн. освітньої субвенції передбачено на оплату праці педагогічним працівникам для забезпечення здобуття освіти за індивідуальною програмою навчання дітьми з інвалідністю шкільного віку, які не можуть відвідувати навчальні заклади. Також проведено оплату громадських робіт, спрямованих на надання соціально-побутової допомоги ветеранам, інвалідам, одиноким непрацездатним громадянам на суму 293 тис.грн. Доповідач зазначив, що за 9 місяців 2019 року на реалізацію заходів програми  було витрачено майже 2 млн.грн.

Начальник Катеринопільського районного сектору управління ДСНС України в Черкаській області Руслан Слободяник доповів про хід виконання програми забезпечення пожежної безпеки на 2016-2020 роки. За наслідками розгляду питання депутати звернули увагу Катеринопільської селищної ради на необхідність невідкладного завершення виконання комплексу заходів щодо забезпечення нормативних витрат води на пожежогасіння в смт Катеринопіль: відновлення працездатності шести пожежних гідрантів; облаштування водонапірної вежі по вул. Ходюка - утепленим пристосуванням для забору води пожежним автомобілем; обладнання всіх пожежних гідрантів відповідними покажчиками. Сільським  радам перш за все необхідно вжити заходів щодо облаштування водоймищ пірсами, а водонапірних веж - утепленим  пристосуванням для забору води пожежним автомобілем в зимовий період; проводити облік житла, де проживають особи, визнані недієздатними, інші особи, які потребують опіки та хворі на алкоголізм і наркоманію, з метою запобігання виникненню пожеж та загибелі людей на них;

Внесено необхідні зміни до програми розвитку та підтримки комунального некомерційного підприємства “Катеринопільський районний центр первинної медико-санітарної допомоги на 2019 рік”, затверджено проект землеустрою щодо встановлення меж села Гуляйполе. У ході роботи було заслухано та підтримано рішення про надання згоди Катеринопільській ЦРЛ на списання майна комунальної власності та списання майна закладів освіти комунальної власності.

Також на сесії затверджено список присяжних Катеринопільського районного суду.

У зв’язку з необхідністю завершення підготовки деяких питань стосовно технічної документації на земельні ділянки під будівлями, спорудами та іншими обֹ’єктами  нерухомого комунального майна, депутати вирішили не закривати роботу сесії та повернутися до розгляду цього питання на наступному пленарному засіданні.

 

За інформацією Катеринопільської райрнної ради


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: http://oblradack.gov.ua/provedeno-sesiyu-katerinopilskoi-rayonnoi-radi-0