На нараді з сільськими головами розглянуто першочергові питання життєдіяльності Драбівського району

13 листопада 2019, 17:50

За повідомленням Драбівської районної ради, під керівництвом її голови Володимира Дзеги за участю заступника голови – Тетяни Богославець та першого заступника голови райдержадміністрації Володимира Лободи проведено нараду з сільськими (селищним) головами та головами ОТГ.

У ході роботи учасники ознайомилися зі станом виконання планових показників місцевих бюджетів за листопад 2019 року, прогнозом з їх виконання за підсумками поточного року та  особливостями формування бюджету 2020 року, з якими ознайомила начальник фінансового управління райдержадміністрації Марина Сіпко. Зокрема, вона зазначила, що станом на 11.11.2019  до загального фонду бюджету району зібрано 117972,6 тис. грн., що становить 96,4% виконання планових призначень одинадцяти місяців, або менше на 4446,2 тис. грн.

Районний бюджет по загальному фонду виконано на 91,7%, або менше на 4964,3 тис. грн. До бюджетів сільських та селищної рад зібрано 63061,8 тис. грн., що становить 100,8% до планових призначень.

Посадовець відмітила, що основною причиною невиконання планових призначень та зниження темпу приросту надходжень до минулого року є запровадження з 1 січня 2019 року нової нормативної грошової оцінки землі. Як наслідок 34 платники зменшили орендну плату за землю. Річна сума втрат становить близько 1 млн. грн.

Особливу увагу було приділено стану призначення житлових субсидій  на опалювальний сезон 2019 – 2020 років. Начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Ніна Симоненко ще раз ознайомила кервників територіальних громад із порядком і нормами надання субсидій на ЖКП та звернула увагу на зміни в чинному законодавстві щодо їх нарахувань.

Потім директор комунального некомерційного підприємства «Драбівський Центр первинної медико-санітарної допомоги» Олександр Балагурчик проінформував учасників наради про підсумки проведення акредитації закладів охорони здоров’я району у 2019 році, згідно якої пропонується присвоїти медичній установі першу акредитаційну категорію терміном на три роки.

Під час наради розглянуто й інші питання, а саме: внесення пропозицій до плану соціально-економічного розвитку району на наступний рік та до програми охорони навколишнього середовища, про підготовку до відзначення Дня Гідності та Свободи, Дня пам’яті жертв голодоморів та Дня місцевого самоврядування.

З усіх розглянутих питань, з урахуванням зауважень та пропозицій, прийнято відповідні рішення.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: http://oblradack.gov.ua/na-naradi-z-silskimi-golovami-rozglyanuto-pershochergovi-pitannya-zhittediyalnosti-drabivskogo