Анатолій Підгорний провів нараду з керівниками комунальних підприємств за підсумками 9 місяців їх роботи

14 листопада 2019, 18:43

Голова обласної ради Анатолій Підгорний провів нараду з керівниками комунальних підприємств області, на якій розглянуто питання підбиття підсумків роботи за 9 місяців 2019 року.

У нараді також взяв участь заступник голови обласної ради Андрій Сегеда, окремі керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, працівники управління майном виконавчого апарату обласної ради, керівники та головні бухгалтери комунальних підприємств.

З аналізом фінансово-господарської діяльності підприємств спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області  ознайомив начальник управління майном виконавчого апарату обласної ради Віталій Петров.

Зокрема, було зазначено, що за підсумками 9 місяців 2019 року отримано чистого доходу від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) на суму 251 млн 679 тис. грн, що на 2% більше проти минулого року відповідного періоду. Водночас витрати комунальних підприємств склали 249 млн 779 тис. грн.

Таким чином, результат діяльності комунальних підприємств за звітний період є прибутковим.

Із позитивними показниками спрацювало 13 підприємств, а трьом комунальним підприємствам: Городищенській центральній районній аптеці №86; Уманському та Звенигородському видавничо-поліграфічним підприємствам не вдалося завершити 9 місяців із прибутком.

Протягом звітного періоду на комунальних підприємствах працювало 668 чоловік, порівняно з відповідним періодом минулого року чисельність працівників скоротилась на 15 осіб.

Фонд оплати праці цих працюючих склав 46 млн 131 тис. грн.

Середньомісячна заробітна плата  становить 7183 грн, у тому числі в аптечній мережі - 7971 грн;  поліграфічних підприємствах - 6272 грн. та інших - 7817 грн.

Розмір середньомісячної заробітної плати одного працівника у порівнянні з відповідним періодом 2018 року зріс на 16 %.

Рівень продуктивності праці в порівнянні з відповідним періодом 2018 роком також зріс на 5%.

Одним із джерел поповнення доходу підприємств є орендна плата. На кінець звітного періоду орендодавцями комунального майна області виступали 45 суб’єктів комунальної власності, з якими укладено 521 договір оренди, загальна площа яких складає 98,11 тис. кв. м (для порівняння 9 місяців 2018 року - 88,57 тис. кв. м).

Крім того, діє 7 договорів оренди цілісних майнових комплексів, які в оренду взяли трудові колективи.

Протягом 9 місяців 2019 року нараховано орендної плати на суму 9 млн 98 тис. грн, що на 30% більше порівняно з відповідним періодом минулого року. Орендарями сплачено орендної плати - 8 млн 584 тис. грн.

Далі окрім цього питання, в ході роботи було обговорено також хід та проведення ремонтних робіт злітно-посадкової смуги в аеропорту, про що інформували директор Департаменту інфраструктури, розвитку та утримання мережі автомобільних доріг загального користування місцевого значення облдержадміністрації Сергій Чубань та головний бухгалтер комунального підприємства Лариса Куниця; про  проведення модернізації системи опалення Будинку рад; про виконання обласної Програми щодо підтримки комунальних підприємств; про стан використання кредитного ліміту; про стан судових процесів КП «Готельний комплекс «Дніпро» з орендарем «Міськбуд-Плюс» тощо.

Голова обласної ради підбив підсумки наради та подякував керівникам і працівникам комунальних закладів за роботу. Він наголосив на необхідності забезпечення ефективної роботи  в останні місяці року, що відходить, щоб у наступному  господарському році також мати вагомі фінансово-господарські показники.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: http://oblradack.gov.ua/anatoliy-pidgorniy-proviv-naradu-z-kerivnikami-komunalnikh-pidpriemstv-za-pidsumkami-9-misyaciv-ikh