п'ятниця, липня 26, 2019

На території громади відкрито Центр фізичного здоров'я населення, що розвиває активні види спорту – футбол, волейбол, баскетбол, і планує відродити гандбол. Про це інформує Черкаський центр розвитку місцевого самоврядування.

За словами керівника Центру Сергія Корнієнка, у спорті громада  вбачає можливості для культивації здорового способу життя та формування правильних пріоритетів у молоді громади.  Уже сьогодні кожне свято тут не обходиться без спортивних змагань, у громаді відновлюють спортивні майданчики та футбольні поля.

МОЗ України закупило важливий препарат для лікування онкогематологічних захворювань з діючою речовиною аспарагіназа за кошти державного бюджету. Накази про розподіл опубліковані на офіційному сайті Міністерства: Наказ МОЗ України від 03.07.2019 № 1547 та Наказ МОЗ України від 09.07.2019 № 1585

Понад 4 тисячі флаконів препарату аспарагіназа німецького виробництва невдовзі будуть доступні в регіонах.

Медична реформа в Україні стартувала у квітні 2017 року, змінивши принципи роботи первинної ланки. Практично ФАПи, медамбулаторії, центри первинної медико-санітарної допомоги тощо вже працюють в нових умовах. Наступний етап – реформування установ високоспеціалізованої допомоги, як от обласні комунальні заклади охорони здоров’я.

Нижче – наша розмова з головним лікарем обласної лікарні  Олександром Дудником: як реформа торкнеться обласної лікарні і на що сподіватись медикам та пацієнтам?

Міністерство молоді та спорту України запрошує представників громадських молодіжних організацій та молодь з усіх регіонів України долучитися до команди національного конкурсу “Молодіжна столиця України” та подати заявку на позицію регіонального координатора.

У рамках підготовки заявок від міст для участі в конкурсі та проведення інформаційної кампанії на регіональному й місцевому рівнях буде обрано по два представники з усіх областей України.

Основним завданням регіональних координаторів є проведення прес-конференції та інформаційних заходів за участі представників органів місцевого самоврядування, громадських молодіжних організацій та активної молоді міста з метою популяризації конкурсу у регіонах України.

Задля якісного проведення інформаційної кампанії конкурсу регіональні координатори отримають роздаткові інформаційні та візуальні матеріали для проведення презентації.

Голова Уманської районної ради Оксана Супрунець постійно приділяє увагу розвитку населених пунктів району та забезпечення життєдіяльності закладів соціальної сфери у них. З цією метою посадовець систематично відвідує громади Уманщини, зустрічається з місцевим активом – сільськими головами, депутатами сільської і районної рад, мешканцями.

Нещодавно Оксана Супрун, незважаючи на жнивну пору,  відвідала ТОВ «Аграрій СВПП», яке господарює в селах Краснопілка та Іванівка і яке очолює депутат районної ради, володар відзнаки «За заслуги перед Уманщиною» Петро Карачун.

Ознайомившись із станом справ у господарстві, Оксана Анатоліївна відзначила, що тут вміють вирощувати гарні врожаї, дбають про розвиток сільських територій, не забувають про людей праці.