понеділок, лютого 17, 2020

Формування оптимальної моделі пенсійного забезпечення громадян, що гарантуватиме належний рівень добробуту населення – одне із пріоритетних завдань соціальної політики держави.

Як інформують у Черкаському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів, актуальні питання реформування пенсійного забезпечення громадян обговорено під час професійного навчання керівників та спеціалістів з питань призначення та перерахунку пенсій Головного управління ПФУ в Черкаській області.

Жашківський аграрно-технологічний ліцей потребує великих фінансових вкладень для забезпечення свого подальшого розвитку. Такий висновок зробив заступник голови обласної ради Михайло Мушієк, який минулого тижня відвідав цей навчальний заклад.

Для здійснення й забезпечення навчально-виробничого процесу ліцей має навчальний корпус, громадсько-побутовий корпус, два корпуси для навчально-лабораторних і виробничих занять типової забудови, в яких обладнані 13 навчальних кабінетів, 8 лабораторій, 1 майстерня, спортзал, їдальня на 200 посадочних місць, гуртожиток на 200 осіб, навчальне господарство.

Як повідомляють в обласному художньому музеї, днями презентовано роботи харківських монументалістів «Автопортрет з яблуком».

Образ яблука пов'язав червоною ниткою кругообіг людського буття від біблійної ідилії в Едемі, гріхопадіння та вигнання з Раю, – до прагнення знов увійти до Райської обителі. Упродовж століть цей символ у різних сюжетах і втіленнях, таких, як "Адам та Єва", "Мадонна з немовлям", "Оголена з яблуком", "Дівчинка з фруктом" і численних автопортретах надихав митців на пошуки відповіді про суть цього міфу, сенс земного шляху, взаємини чоловічого й жіночого, дослідження жіночої природи та ґендеру.

Днями у приміщенні Будинку рад проведено конференцію перспективних і провідних спортсменів  Черкащини, учасників якої привітав заступник голови обласної ради Андрій Сегеда.

Звертаючись до присутніх, він зазначив, що обласна влада завжди з великою увагою спостерігає за досягненнями вихованців спорту нашої області, вболіває за кожного спортсмена, радіє успіхам і засмучується невдачам.

А щоб успішних виступів і перемог було більше, в області діє певна система заохочень – депутати обласної ради ухвалили декілька програм: розвитку футболу; боксу; фізичної культури і спорту; за рахунок коштів обласного бюджету кращим спортсменам виплачується стипендія.